Friday, September 30, 2011

Perniagaan Tambah Nilai (Top Up) E-Reload

Hai readers!


Ramai tertanye2 kan ape kejadah nye lah tbe2 blog yana ni pasal perniagaan top up..hehe..ini lah yang giat saye jalan kan skrg as kerja sambilan...

Sila klik SINI untuk tahu lebih lanjut mengenai perniagaan ini ok..

Kepada sesiapa yang berminat dan nak tnye saye detail..boleh lah email saye di yanamz89@yahoo.com

Atau mahu tanye melaui komen di link tersebut juga kami layan...=)

Nak topup?? boleh aje..

okay lah..papai!

Thursday, September 29, 2011

Wednesday, September 28, 2011

Habbatussauda

Assalammualaikum..

Hai..ape khabar semua? skrg ni ngah sebok ngn assgnment, kerja, project n pelbagai lagi..tapi x lupe juge jage kesihatan..dan saya sekarang tengah amal kan habbatussauda..sedang mencuba...


Kesan nye??

Alhamdulilah..hari ke hari saye rase makin segar..dan mostly class saye attend since makan habbatussauda ini, saya dah x lagi rasa ngantuk..penghadaman juga semakin bagus..alhamdulilah..dengan izin Allah..=)

Sunday, September 25, 2011

Sedikit perubahan yang saya buat..

Assalammualaikum semua..

Hai..today is Sunday..so cuti day!..hehe..ape yg perlu kite wat tyme cuti? relax2 lah..jgn tension2 k..rest yourself..rest your mind..dont be stress..=)

pixcha bawah ni ade lah sedikit perubahan yang saye wat sempena mengedit kawan saye punye photo..huhu..saje terajen nak edit2..xde keje..x reti lah gune photoshop..so saye gune manual way je..hehe..xpe lah..asal kan jadi..


Tyma.tyma..kalau nak pic ni yg real bagitau ye..aku bagi soft copy..kalau amek kat cni nnt pic u jadi kecik..(special untuk ko ni..).=)

.
.
.
.
.
.
.
.

Ni cite laen pulak..cite saye g jalan2..jln2 ngn en. fitri..thnz bwk sye jln2..tetapi..something different la..rase pelik je..haha..fit pown tergamam je tgok sye..kan?kan?haha..kowg pon mesti tergamam, iye lah, dah bese pakai inner shawl..tbe2 pakai style laen..ini adalah hasil tangan sheera ye..my roomate..not mine..saye x reti!


See..see..nmpk my pimples there ye..gambar gedixs sedikit..


hai..dah lame xde pic u in my blog kan..=)

yana mz: berani untuk berubah!

Thursday, September 22, 2011

Banjir..~


Assalammualaikum semua...

Mahu cite pasal banjir..semalam bersamaan ari rabu saye g induk..then balek dari induk memang hujan selebat2 nye..memang x tau nak ckp ape..kilat sabung menyabung,petir lagi..duk dlm bas pon takot sgt..otw nak balek Puncak, tbe2 mase lalu kat area PTPTL, banjir..kesian tgok kereta2 kat sne..sume tenggelam air..erm..cube la bayang kan, bas pown boleh masuk air, so u can imagine betapa dlm bnjir tu? erm, mak cik bas tu siap ckp lagi kat one of the PTPTL students tak yah la g kelas..bnjir ni..iye lah, kalau bdk tu tuwun pegi kelas, dah sah2 paras lutut air tu kan..ngn deras nye..



So kesimpulan nye? kne cek balek lah saliran kat situ..something problem..=)

Tuesday, September 20, 2011

Swimming...~

Hai readers!

Saye nak ckp ni..mereka dah swimming..saye bile lagi? iye..my apartment ade swimming pool..percaye tak? kalau tak percaye..tak pe..meh cni tgok..hehe..=)


Nak mandi jugak!

Sunday, September 18, 2011

Back..~

Back to Puncak again..~

Erm..rase malas je nak balek sne balek..hehe..anyway..see you all soon..babai!

Saturday, September 17, 2011

Bermula lah kelas..~


Assalammualaikum w.b.t..~

Haihai readers!..dah seminggu dah masuk kelas..alhamdulilah, setelah 4 bulan membekukan otak, akhirnya tiba lah masa yang di nanti..iaitu belajar..seriusly, memang beku sgt sgt otak ku..macam blur je kalau lecturer tanye..haha..take time sket kot nak cairkan balek otakku ini..


Ini tyma(tunang orang) dan di sane itu Shikin..hai korang..=)..(tibe2)..khusyuk mereka ni..ni baru lepas kelas database..pengsan u olls..kami ambil 3 minor okay dis sem..minor system!


Ini pulak sema..hai sema(tibe2 lagi)..beliau ini LOVE gosip..haa, tu ngah tengok gosip la tu..huhu..

Mereka ini my group since last sem lagi..dan InsyaAllah, akan kekal smpai next sem..

yana mz: sem ni dok uma sewa..no kolej2 lagi dah..(kecewa!)

Friday, September 9, 2011

Raya..Raya..


Hai readers!

Masih dalam mud raye kan?harap2 sume macam tu lah..walawpun ade yang dah mula bekerja..ade yang dah start sekolah..ade yang dah start belajar..dan mcm2 lagi lah..=)

Ni kes xde cerita la ni..mne tengok gambar cntik je..upload je..haha..ape2 je lah...yang penting, gmbar ni macam no motif kan..?..anyway..raye..raye...




Me with my cousins..Ieqa and Niena..

Esok dah nak balik puncak dah..=(..erm..xtau nak ckp sedey ke or happy..takot jugak nak smbung blaja balik ni sebenarnye..ape2 pon.kuatkan semangat okayh!

Be Strong and Peace No War!

Thursday, September 8, 2011

No story..~

Sehari lagi nak balik puncak..sekejap nye mase berlalu..dulu rase lama sgt..sekarang rase kejap je..

Erm..nak jauh lagi ngn awk boleh x?

yana mz: busy mengemas..=)

Wednesday, September 7, 2011

1 impian terlaksana...

Asslammualaikum semua..

Hai..mungkin readers semua pena baca entry di bawah ini?

Yana Mz, Ron Fitri and Dimo

Mintak maaf sangat sangat sebab lambat update pasal entry itu..Bukan apa, cume mahu tuan empunye badan sendiri yang explain ape kah menatang dimo tu..

Dan alhamdulilah, saye tidak melebihi die..(walaupun naluri perempuan ni lebih excited)..Dan readers semua saye yakin sangat sangat anda pon sudah tahu apekah dimo tu..=)

Alhamdulilah, satu impian beliau sudah pown terlaksana walaupon bukan hak milik sepenuhnya..=)

Banyak lagi yang harus kami cari untuk ke bahagian seterusnya..bak kata orang step by step, part by part..lepas satu, satu lagi kami akan dapatkan..InsyaAllah..

Dan sekarang juge kami tengah belajar macam mane nak jadi lebih dewasa untuk mematangkan diri kami..agak mencabar ye, tetapi ini lah hakikatnye..wajib!


Die happy? Saye pown happy..=)
Walaupun x ramai yang happy dengan pilihan die..saye tetap support die untuk pastikan yang terbaek untuk die dan masa depan kami..=))..

*masa depan kami?hee..lambat lagi lah nak pikir..

02nd September...

Hai..


Surprise for u lah..
Walaupun tak mahal dan x besar mane..
Tapi bagi aku, ia tetap sweet..
Haha, sebab npe ye? sebab bile aku pndang je benda ni..
Aku terus teringatkan kat ko yg suke bagi aku benda2 comel nih..

Selamat Hari Jadi Fana..
Semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki..

SWEET 22nd! (ko dah tua! haha)
yang penting..Ceria dan Happy selalu!

Babai!

Puding Tropika..~

Haihaihai bloggers!

Macam2 resepi dah sye share kan ye..dah mcm blog resepi dah..hehe..xkesah la memane..yang penting sye nak share kan ape yg patut sye share kan..hehe..sharing is caring..

Yesterday, me n my bro g shopping beli brg tuk wat puding..my bro ni order, die mahu puding for birthday party office nye..(so i agak die nye part untuk dessert la kot)..but actualy me n my mom yang wat sme2..kitorang reka je resepi kitorang sendiri..dan alhamdulilah..jadilah puding nye..hee...=)) tersenyum lebar di situ ye..fit pown dah nak merasa2 jugak..so ade lah serba sedikit saye reserve kan puding dan kueh raye tuk die..hehe..


Okay lah, tnpa melengah2 kan mase lagi, ni resepi nye..
saye x state kan bpe gram or bpe ml ye cz sye pown men hentam je..=P)

Agar-agar sebungkus..(masak kan hingga pekat)

Sementara itu, kacau dalam 4 sudu kastard dan setin susu cair.
Masukkan 4 biji kuning telur. Gaulkan.
Maukkan jagung krimer manis dan buah-buahan tropika (kalau nak letak nata de coco pon boleh).
Kalau nak nmpak warna sket, boleh la masukkan pewarna or perisa oren.

Jika agar-agar dah cair dan pekat, masukkan campuran tadi dlm agar2, gaulkan hingga mendidih.
Masukkan gula secukup rasa.(jangan manis sangat, jgan tawar sgt)

Kemudian masuk dlm bekas kecil2..sejukkan..dah siap!..=)

~..SELAMAT MENCUBA..~

yana mz: mase bulan puasa ari tu ade wat karamel untuk berbuka, tapi lupe nak share resepi..later lah ye..=)

Monday, September 5, 2011

Selamat Bertunang Kak Nisa..~

Selamat Bertunang Kak Nisa..Semoga berbahagia selalu dan kekal sampai bile2..amin...=)


Seriously, kak nisa..kurus sgt mse tunang ari tu..sgt kurus..hehe..dan yang penting, cntik sgt..=)..hantaran pown cntik..=)

Thanz for the invitation dan alhamdulilah..sampai jugak..=)..betol ckp ayah saye..kalau dah biase jln, x jauh lah..hehe..tapi memang btol, act jalan ke sne x smpai sejam pon dari beranang..

Spe kak nisa??..Kak Nisa is my housemate mase kat Puncak Perdana..kami sgt rapat 1 uma..slalu cerita2 about ape2 je...kalau bab makan, uish..memang x boleh dipisahkan..hehe..dan tup tap tup tap..beliau sudah jadi tunangan orang..hehe..sekejap je mse berlalu kan?


Saye pegi sne bukn sorang2, sye g ngn shera n tyja..thanz sudi pegi sme2..memang excited sgt g sne..n korang pown sme excited..so triple excited la ye..nnt mase yana pulak, jemput2 jugak la ye..hehe..after balek dari sne, sempat juge dorg beraye uma yana, then ke kajang uma shera..then hantar tyja balek naek ktm..take care u olls..=)..


Okay lah, last but not least..me!!..rase2 nye kan improve x my make up?

hehe..sempat lagi..SELAMAT HARI RAYA!!!

yana mz: owh, x lupe juge..Selamat Bertunang juge kepada Tyma FYTH..=)

BIG ANNOUNCEMENT!!

Assalammualaikum w.b.t.

Hai..saye ade announcement yang sgt besar di sini..hehe, xde la besar mne pown.i just want to say...~
.
.
.
.
.
.
.
.
Saye dah jual topup balek dah skrg..so anyone nak beli???
Mari2 beli..or sape2 nak jual topup sendiri jugak pown boleh kepada spe2 yang mahu..
jz tell me..=)
.
.
.
.
.
Okay, dah....SELAMAT HARI RAYA..=)

Sunday, September 4, 2011

Logik ke tak?

Tahun lepas, duet raye Amira Zemiesya Zabidi pena ilang dlm purse di dlm bilik nye sendiri..tahun ni pulak duet raye Amir Hazim Zabidi yang baru bagi mama tadi hilang dlm bilik mama...pada mase orang yang sme dtg..bukan tu je, barang kepunyaan saudara juga pena ilang pada mase orang yg sme ade di rumah sedara..

so kesimpulannye?

Saturday, September 3, 2011

My Family..

Hai readers!..

Ini adalah my whole family..so bile masing2 dah start keje, dah start blaja, dah start sekolah..masing2 akan wat hal masing2..dan jrg sgt berkumpul same2..n now dah berkumpul..suke, epy..=)



Dah, tu je nak ckp..papai! camat ali laye..
(mcm mane la kalau sume dah besar dan beranak pinak ea)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...