Monday, May 31, 2010

Sepi..~

kene tgok cite sepi ni..erm...
npe ngn aku ni..

mood:bosannye tgok tenet..

Saturday, May 29, 2010

Today..~


Owh..based on pic above, actually today x kuar becz masing2 ade hal sendiri..n aktiviti saye itu akan ditunda esok nye..esok nye?huh...you pick me..you put me back okayh!hihi...ape2 aje lah..yang pasti i dtg esok..jgn lupe jemput i k...n dunno la mau pegi mane..jz ekot je lah mne kaki ni nak pegi..kalau bwk kete..juz ekot je mne stereng nak pusing..haa okay x gitu?hehe..kalau kate berjalan, memang no 1 la i..uhu..sempena ur bday, cup cake i dah order dah untuk u..(i know u x on9, so i brani la kantoi kan di sini)..hehe..tinggal nak amek je esok..u amek eh..u makan byk2..biar gemokk..hee...suke dgr bile u nk jadi gemok..but honestly i think u okay je skrg..match je ngn i yang tembam nie..hee..peace bro!..ok la kan..u keding..i tembam...wekk!..so bile jalan b2, memang padan gile lah..ahaha..do i care? bosan la today..tapi jap lagi mau berjalan..mne lagi..shopping aje lah ngn mama..huhu..ur present dah ade dah tu..i bagi sok ye..mama pon suh i bagi kat u jugak..(mama pon nak jugak..aikk??)..

tanpa dipanjang kan lagi cite sebab tulis ni pown dlm mood kebosanan, bukan mood mengupdate blog..i just want to wish to my beloved keding..

HAPPY BIRTHDAY...
SEMOGA PANJANG UMUR DAN DIMURAHKAN REZEKI..
SEMOGA DAPAT APA YANG DIHAJATI..
SEMOGA SUCCESS SELALU...



from liya..~

Friday, May 28, 2010

Makan...


Today pegi mesyuarat tahunan dekat dengkil..iaitu "Koperasi Melayu Dengkil Berhad"..
Actually just accompany my mama..n
but..benda x dijangka berlaku..
sebab nye...
today aku makan..

-sate
-mee goreng
-laksa
-buah tembikai
-buah tembikai susu
-buah betik
-popia sambal

n act byk lagi...

-nasi goreng
-soto
-etc

disebab kan terlampau kenyang..aku mkn menu itu aje lah...
sekian..n now aku still rse lapar lagi...adehh..
(menyesal x mkn lagi DUA tuh!)

now >>> yana makin menembamkan dan menggemukkan diri di rumah ye..

Thursday, May 27, 2010

Pening..~

Tibe2 pening sebab xtau mcm mne nk jge 'die' nie..
tu la awak..saye dah kate xnak..spe nk jge 'die' nie?


name? TAK TAHU...

yana said thnz~ =)

Happy Day..

yezaaa..semlm is happy day? y eh? xmo cite..nk tau tgok pic je ye...

sori lah..teruja sgt smpai byk pulak pic nye..hee...peace..=P

attention: pic ini ialah original pic dari kamera..tidak di edit sama sekali oleh saya..

selamat melihat..=)


owh, suke pic nie...=)


mama n ayah


flowers for the gradutation boy..


tggu untk masuk dewan..


okay..da sedia...


3 flowers for I LOVE U..hehe


after kuar dari dewan..


okay..wajib lah amek depan konvo board


abg ngn mama...


hehe..c keding saya, saya ngn abg saya..


saya lah..


mama n ayah..


saye bersame parents..


erk..tbe2 terselit die blakang tuh..


dlm galeri tun razak..


mereka..


abg saye..


owh..kami lagi..hehe


bunge itu chantek..snap kejap..


hehe..bersame chenta hati..


saye dah konvo ke?eksen betol..


ngn abg lagi..


view dalam bangunan...cntik2~


dengan kak rubi..(2 pupu saye)


haa..bunge untuk sye??


mama kate.."ni sape yang konvo sebenarnye ni??gmbar die byk..die dpt bear..die dpt bunga..huh..mne yana tau..yana pown xtau die nk bagi..aiyaaaaaa...anyway..thnks dear~

tamat lah cerita saye...
terima kasih kerana melihat gmbar aje...
terima kasih juge kepada ron fitri cz sudi teman saye yang keseorangan di luar..
terima kasih juge cz bagi saye teddy bear yang kiut itu even sye rse kekok untuk menjaga nye..
terima kasih juge cz bagi saye sekuntum bunge yang cntik..(lame saye tggu, rupe nye ade agenda laen ye awak)
peace no war!

Tuesday, May 25, 2010

Beb..

Beb..x sabar nye dalam ati..esok mau pegi konvo abg aku..mau jumpe beb skali..ada brani kaa mau jumpe parents aku?ahaha..lantak lah beb..yang pasti beb kne teman aku esok..mne x nye..esok dorg masuk hall, aku tinggal sorg2..x kire2..beb, c u tomorrow..

mood: x sabar2 beb...

Sunday, May 23, 2010

Mood Lagu-Lirik Kebahagiaan Dalam Perpisahan (Shahir AF8)


video

Tak perlu ucapkan sepatah kata
Kerna lantang terbaca dari muka
Kau dan daku sudah tiada
Keserasian di jiwa
Mungkin magisnya sudah hilang

Tak perlulah kita mencuba lagi
Betulkan kesilapan perhubungan ini
Bila setiap perbincangan
Menjadi perbalahan
Manakah agaknya cinta kasih

Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar di sinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur

Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama oh semakin rekah
Menimbulkan tanya apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan

Usah titis air mata kau tangiskan
Ku dah cukup menampung selautan
Begitu lama ku pendam
Tapi hanya berdiam
Kerna cuba menafi realiti

Saturday, May 22, 2010

Penat..

Malam tadi x tydo sebab tolong mama wat kueh dan mee hoon..erm,penat..tgn dah lenguh2~
mcm mne ni..azim pown tlg jugak..uwan pown sme...tlg bungkus2..
sori mlm tadi cz ade org tggu msg dari kite..tapi kite bz..
die sggup maen dota sbab xnk terlelap..sebab nk tggu kite..
at last, kite terlelap tinggal kan awk pas sembhyg subuh pagi tadi..
sory dear..penat sgt...

dan kesimpulannya..

PENAT...

Wednesday, May 19, 2010

Kacau Dia..

Sedang saye belek2 gambar yang melambak dlm laptop nie..tbe2 ade saye folder yang diberi name uptown..n di dalam nye terdapat gambar cmpur2..haa...ade idea nk udate blog nie..hihi..so, saye beri la tajuk entry ni "Kacau Dia"..sebab nye kan every tyme study kat library ngn die mest kne kacau dia..ahaha..sampaikan dia mcm serik nk stadi ngn saya..sebab asyik kne kaco..kne kacau satu hal..satu hal lagi x tenang la study ngn saye..sebab nye saye mest nk bork2 ngn die..gosip2 ngn die..ahaha..mcm2 la.."Kacau Dia" menampilkan watak saya dan die dan sebenarnye die kne kaco pown ade, saye kne kaco pown ade lah..huh..mne2 aje lah...

meh saye bg bukti detail sket..


die tersipu2 malu kuarkan hp dari kocek sebab that tyme bini die msg "ko mne pagi2 dah ilang?"ahaha..sape yg tau msg tu dtg dari spe, teka lah..n pic kanan tu pulak die ngah khusyuk tulis nota..saye ni plak tengok je lah die wat nota tuh..


see..saye pown tersipu2 malu sebab kne Kacau oleh Dia..Dia ingat hp saye tuh platform tuk ilangkan ngntok??ahaha


okay, hari yang laen pulak ye...kt library jugak..saya Kacau Dia lagi..ahah..lentak lah..asalkan aku x ngntok..hee..peace bro!..sian die smpaikan kne tuding jari gitu haa..n bace nota pown dah segan2 smpai cm tu skali..ahaha..test2~


n now prove spe kne kaco ni?tyme saye tdo pown bley plak die capture pix..aiyaa...ini memang pengacau punye olang...yang sebenarnye dah xleh kacau dia..nnt die mrh, so saye tdo lah..hehe

hehe..kesimpulannya ape ye??
Dia Kacau Saya..or Saya Kacau Dia???

ILMU

Sunday, May 16, 2010

Me and Family di Putrajaya...


saye dan family pergi ke Putrajaya..untuk ape ye??untuk g Jom Heboh..that tyme juge ade Hari Belia..so memang byk event di sane...saje jalan2 ngn family tyme wekend...n mls lah nk cerita..tengok je lah gmbar ye...


saye wajib posing sorang!hee


me n family depan istana kehakiman, putrajaya...


me n family depan pintu gerbang Jom Heboh...


di waktu senja..


me n mama depan rumah antu..masuk pay rm2 okayh!


dalam public toilet..posing2~


me n aneal tyme senja...nice2~


1 MALAYSIA...nice view..

okayh..itu aje entry kite untuk kali ini..kesimpulannye family saye ini pown suke bergmbar rupenye..aiyaaa...(ingatkan aku sorg jewk)ahaha..

abis daaaaaa.......

Mood Lagu-Yang Terindah (ost Adamaya)



I have request dear, please sing this song for me...

Artist - Dakmie
Lagu - Yang Terindah
Chord Author - Azizie

video

[Intro x2]
G Am Bm Am


G Am Bm Am
Semenjak kau hadir dalam hidupku
G Am Bm Am
Tiada lagi keresahan
G Am Bm Am
Kau mengetuk pintu hatiku
G Am Bm Am
Tanpa sedar hingga ku izinkan


C D G
Kau yang bernama cinta
C D G
Kau yang memberi rasa
C D G
Kau yang ilhamkan bahagia
Em Am D G
Hingga aku terasa indah


G Am Bm Am
Maaf jikaku tidak sempurna
G Am Bm Am
Tika bahagia mula menjelma
G Am Bm Am
Bila keyakinan datang merasa
G Am Bm Am
Kasih disalut dengan kejujuran


C D G
Mencintai dirimu
C D G
Merindui dirimu
C D G
Memiliki dirimu
Em Am D G
Hingga akhir hayat bersama kamu


C D G
Kau yang bernama cinta
C D G
Kau yang memberi rasa
C D G
Kau yang ilhamkan bahagia
Em Am D G
Hingga aku terasa indah


C D G
Kau yang bernama cinta
C D
Hingga aku rasa indah


[Outro]
Bm F# D E A

Saturday, May 15, 2010

SAYA anak CIKGU ZABIDI..~

yeahh..itu lah entry kite pada hari ini ye..SAYA anak CIKGU ZABIDI..erm..ape yang saya nak kata kan saya adalah LIYANA...nama penuh saya adalah LIYANA MOHD ZABIDI..dah tentulah yana anak cikgu zabidi..
heee..~

16 Mei 2010...>> haa..dah dpt tangkap ape saya nak explain di cni?? HAPPY TEACHER'S DAY la kawan2..

before saye panjang kan lagi entry ni...bace sajak ni dulu..


GURU OH GURU

Dialah pemberi paling setia
Tiap akar ilmu miliknya
Pelita dan lampu segala
Untuk manusia sebelum jadi dewasa.

Dialah ibu dialah bapa juga sahabat
Alur kesetiaan mengalirkan nasihat
Pemimpin yang ditauliahkan segala umat
Seribu tahun katanya menjadi hikmat.

Jika hari ini seorang Perdana Menteri berkuasa
Jika hari ini seorang Raja menaiki takhta
Jika hari ini seorang Presiden sebuah negara
Jika hari ini seorang ulama yang mulia
Jika hari ini seorang peguam menang bicara
Jika hari ini seorang penulis terkemuka
Jika hari ini siapa sahaja menjadi dewasa;
Sejarahnya dimulakan oleh seorang guru biasa
Dengan lembut sabarnya mengajar tulis-baca.

Di mana-mana dia berdiri di muka muridnya
Di sebuah sekolah mewah di Ibu Kota
Di bangunan tua sekolah Hulu Terengganu
Dia adalah guru mewakili seribu buku;
Semakin terpencil duduknya di ceruk desa
Semakin bererti tugasnya kepada negara.
Jadilah apa pun pada akhir kehidupanmu, guruku
Budi yang diapungkan di dulang ilmu
Panggilan keramat “cikgu” kekal terpahat
Menjadi kenangan ke akhir hayat.

USMAN AWANG
1979


jadi, saya nak ucap kan kepada cikgu zabidi.."SELAMAT HARI GURU"..
dia lah bapa, dia lah teman, dia lah cikgu saya, dia lah juga yang memberi saya makan untuk terus hidup sehingga berjaya ke menara gading sekarang..dia lah pemberi semangat kepada anak2 nya..dia lah segala2 nya....


ini lah muka ayah saya MOHD ZABIDI ZAINUDIN...dia cikgu KH merangkap cikgu disiplin (tegas..takott~) dan juga cikgu bola sepak (aktif sgt~)..no wonder lah beliau seorang penyokong setia bola sepak..antara nye ialah Man U ye...dan juga orang N9..sape geng??


ini pula adalah cikgu zabidi dan pemain nya..student bola nye lah..aiyooo~


dan x lupe juge kepada cikgu2 saya die SK Beranang, SMK khir Johari Beranang, SMK Telok Dato' Banting, SM Teknik Tuanku Jaafar Seremban dan juga semua cikgu di seluruh Malaysia..saya nak ucap kan...

SELAMAT HARI GURU 2010...
TERIMA KASIH CIKGU...

(yana teringat cikgu2 sekolah lame..miss2~)

Friday, May 14, 2010

Sory~

Just that word I can say to u bile saye sakit kan hati kamu..

Like my lecturer said : tak salah meminta maaf..dan tak salah mengaku salah...

so..sory for everythings..

Thursday, May 13, 2010

Count~


Tak sabar nye menanti 29hb nie...
count~count~ and still count~..
hee..dun no know why..
over excited laaa....
n maybe ade yang tau nape ye...
n..hehe..smile..=)
adeh..npe aku cm jadi owg gilak nie..
pedulik hape aku..
do i care?
my face kan..not ur face..hah~

today 13hb may 2010
tomorrow 14hb may 2010

next 15hb, 16hb, 17hb, 18hb, 19hb, 20hb, 21hb, 22hb, 23hb, 24hb, 25hb, 26hb, 27hb, 28hb...

n the time will be come...yeahhh...
here we come...

29hbhb may 2010..

tgguuuu......

fullstop!

Wednesday, May 12, 2010

A Day With My Seniorita~

Cerita nya bermula begini..pada suatu hari..ade sorang akak bilikku ini bertanyakan...

"adik bilikku!! ble mau ketemu?????"

yana mz: walahai...akak bilikkuuuu....xde plan lagi lah mau kuar..ongkos tiada...

miss Shaq: nk jpe jgk!

yana mz: jom2!

k.long: hah.tgk! kila pown nk jupe ko jgk.alaa ongkos tmbng bas ngn mkn je.kte gosip2ing.oke?

miss Shaq:meh dtg sbn ,kakak kila bnje makan..ahhaha~

yana mz: hehe..mcm2 aje lah akak2 aku nie..boleh je la..bile? dimane?aktiviti?

k.long: kakak2 sume on ym plz..

so continue lah cite nye di YM...(dalam hati, orang dah open table~bak kate fit~mne bley lepaskan kan?kan?ahaha)

dan ini lah yang berlaku...sila lihat pixcha..


before kuar..posing dulu ngn bunga kantan yang fresh di petik dari pokok nye nie..chantek2~


mau refill fries..boley??


posing2~


ini handbag kami..


huh..escalator lorh..cari toilet..


After hang out tadi saye pon menamakan jalan2 tadi as "A day with my seniorita~ Kak Long Izza AmYra and Miss Shaq Keylakyra Shakila...">>>updated in fb..

k.long: a day? 3 hours je kowt.hahaaha

yana mz: ahaha..like a day klong! uhuhu..byk gile gosip..nk edit pic dlu.. nnt tgok blog..ahah

k.long: hahahahaha.like a day.kn! nnty jupe ag er? eh.letak ah kt cni jgk.hee :D


huh..abis cite di wall ku..di wall k.long laen plak cite nye..hehe..c yaa..

k.long said 8.00am : pedas >> HTJ >> uitm pilah >> serting 4 >> SSNS SMK Zaba >> pedas >> JJ sbn >> KKRembau >> pedas : 7.15pm *phew~
JJ sbn : gosiping wif adek bilek Liyana Mohd Zabidi n harusla ade Keylakyra Shakila

yana mz: wahaha..driver terhebat ahh k.long! kental gilak..

k.long: hahahaha~ sbb nk jupe ko la yana.harusla jd terhebat.klu nk lg detail bole ckp
tmn oakland >> term 1 >> tmn oakland >> jjsbn >> tmn oakland >> term 2
hahaha
sume kt sbn aku round

yana mz: wahahaha..xpe2..xperlu2..huh..tapi mcm perlu jerk..ahah..

huh..itu lah yg berlaku...
pade k.long..sowi lah..mcm best lak copy paste jerr...hihi..
pade k.kila..beliau tiada mlm ni..so xde story detail ngn die mlm ni..just die now baru grade degree..ngah cari keje tuh..hopefully die dpt kje..n bley blnje sye makan lagi...heee...

to k.long n k.kila..tq so much!..miss u all cgt2..n also others seniorita..miss abg cboo nye mc flurry juge..hee..miss moment kat genting..n miss also moment kat fD5..c u next tyme okeh!
n pasal gosip tuh...tq2~..lalala..

hah..mau tau ape lagi?dah abis cite daaaaaaaaaaa........
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...