Tuesday, November 22, 2011

PNM

Ahamdulilah..selesai sudah program yang dianjurkan oleh kami dengan kerjasama PNM..segalanya berjalan dgn lancar walau pon agak kelam kabut di belakang tabir..=)


Good Job bebeh!..x sia2 paper work yg byk kali di redo itu...=)


And x lengkap kalau xde YUNA!!

Setinggi-tinggi penghargaan dan ucapan terima kasih kepada pihak-pihak yang terlibat dalam menjayakan program ni terutama NSTP, Yuna Room Record, Bank Islam,CIMB Bank, Fakulti Pengurusan Maklumat, Fakulti Law, Fakulti Mass Com, Lecturer2, PNM dan lain-lain lagi..=)

yana mz: overall pixcha akan di upload kemudian..=)

Sunday, November 13, 2011

TOP UP...top up...top up...

Haihaihai..

Mari dekat2, lihat2, jenguk2..
Dan jangan terlepas pandang langsung...

"Harga Pakej Yang Dituliskan Adalah Berdasarkan Kepada Tawaran Ketika Gambar Ini Di Muat Naik. Harga Promosi Akan Sentiasa Berubah Dari Semasa Ke Semasa Dan Perubahan Kebiasaannya Di Lampirkan Pada Wall Perniagaan Tambah Nilai Top Up E-Reload"


(click for enlarge)

(click for enlarge)

Dan..

Jangan risau..for full info anda boleh lah baca detail webpage kami..

DI SINI

Jika anda berminat, boleh lah sms kami untuk sebarang pertanyaan atau persoalan..

014-365 2845

Dan jika anda segan2 untuk sms or kol..anda boleh lah email saye..=)

yanamz89@yahoo.com

Apa tunggu lagi? JOM SERTAI KAMI SEKARANG!!!

Wednesday, November 9, 2011

LULLABY~

Okay, lepas ni saye dapat lullaby every nite..kalau x every nite pon, sekali seminggu..huhu..

yana mz: suka2

Monday, November 7, 2011

Owh Planning..

Assalammualaikum readers..

Hai..skrg ngah cuti Raya Aidiladha selaku juge uitm student degree nye cuti mid sem..untung laaa cuti seminggu..tpi dlm cuti seminggu, sebok juge progress segala assignment, final project and juge test yang bakal ditempuh naek cuti ni..

Ngah bz2 pon, aktif jugak ea menulis blog...

And ni saye tunjukkan salah satu my final project..kena design library..okeh..saye bukan architect, mahu pun engineer..so sila beri tunjuk ajar wahai rakan-rakan ku supaya kerja2 kami ini siap...


Hentam je nih!

Any komen?
KOmen anda sangat2 lah membantu..ok bai!

No Title..Just Pixcha...~

Hai!





Suka kan tengok gambo je?
Saya pown suka!

yana mz: gambar yang memberi seribu makna..=D

Sunday, November 6, 2011

Eksplorasi Ilmu: Kembara Minda 2011

Kami dari barisan Majlis Tertinggi (MT) Program Eksplorasi Ilmu: Kembara Minda 2011 serta biro-biro tengah berusaha sedaya upaya dalam menjalankan program yang kami rasa agak besar dan mencabar juga untuk kami yang pertama kali meng organize program..sebab ia berupakan salah satu final project kami dalam subject Public Relation dan juga merupakan markah kami at the same time cabaran untuk kami..


Diharap program yang bakal kami jalankan ini akan dapat memberi manfaat kepada rakan seperjuangan dan juga komuniti yang terlibat...


Erm, npe formal sgt ni eh? adehh..nebes sebenarnye ni bercampur excited..semua nya perlukan perancangan yang rapi dan juga memerlukan tenaga kerja dari semua rakan sekelas...hopefully program ini akan berjalan dengan lancar nye...InsyaAllah..


Terdapat banyak aktiviti yang kami jalankan dan dibahagikan kepada 2 kumpulan iaitu kumpulan remaja/ dewasa dan juga kumpulan kanak-kanak..

Ehem2, dah2..itu adalah sedikit explanation about our program soon..sape2 mahu join boleh aje..dibuka untuk semua ..butiran program adalah seperti berikut:

Tarikh: 20.11.2011
Masa: 8.00pagi hingga 5.00ptg
Tempat: Perpustakaan Negara Malaysia

Marilah datang ramai-ramai dan meriahkan program tersebut..=D

Saturday, November 5, 2011

Dah besar dah budak ni...

ENYEL!...

Itu lah name manje yang saye bgi pada adik saye yg last ni..his real name is DANIAL HAIKAL..


The first thing mase saye masuk kete bila my parents jemput mase kat ktm is "enyel mane? enyel skolah ke?"..hehe..tanye mcm tanye anak pulak..sedangkan adik bongsu je pown..yang paling x boleh blaa tu kan, sampai je uma, letak barang terus cari enyel yg ngah tgok tv kat depan..pastu cium2 die..pastu dukung die bawak ke dapur..haha..mcm beby dah aku layan die, sedangkan dah darjah 3 tuh!..yana..yana..owh ya..enyel paggil saye KAKNA..

Enyel dah besar lah..dah pandai bergaye dah..tengok la tu..pandai pakai jam ngn gelang MANu lagi..sabor je lah..dah degil dah skrg ni..

Tapi kan..1 benda je lagi x boleh lepas dari die..iaitu..

SELIMUT busuk die..
Wajib bawak kemane2..then simpan dlm kete..tahu malu tu kalau bwk berjalan!

Okay lah..itu lah kisah serba sedikit me and enyel..nnt die dah beso lagi, saye cite lagi ye..

Peace no war!

Dalam seminggu..~

Dah 2 kali saye makan benda kat bawah ni dalam seminggu...=(


SUBWAY...
erm..makin gemok lah saye..=(


Dah jadi faberet en. keding, so kite kne lah layan kan die ye..TENKIU awk..
Nak lagi..=P (owh, taknaktaknak)


Me with faberet kaler (eh, sejak bile?)..PURPLE..


Dan saye juge telah beli kan the new thing for my beby purple..=)..mesti beby purple suke dgn tikus baru die..HAPPY! =D =D =D

Salam Aidiladha..


Assalammualaikum readers...

Saya Liyana binti Mohd Zabidi, no k/p ....... serta seisi keluarga ingin mengucapkan


Selamat Hari Raya Aidiladha kepada semua pembaca blog ini..dan juga seluruh umat Islam sedunia...=)

Sempena raya ini, saye sempat lagi buat kek untuk keluarga saya dan juge untuk tetamu yang bakal hadir nanti..=)


Kek yang x sempat nak potong sume..


Ini lah hasilnya...

Dan almaklum lah..famili ramai kan, dah 1/3 abis..
Alhamdulilah..laku jugak kek saye yang agak sempoi ni ye..

Peace no war!

Makan-makan di Aroma Ikan Bakar Jeram, K. Selangor..~

Assalammualaikum...

Nyum2..tgok title pown mcm dah macam lapar je kan..memang x menyesal kamu semua bile makan di cni..sedap2 dan anda boleh pilih jenis tempat cm ne awk sume nak..same ade di pondok, di jeti atau pon di meja mcm mkn kat restoran tuuu..

But actually we all go there sebab nak celebrate bday 2 of our bestfwen..sambut la serentak..save sket..heee...eh, ade lagi 1 purpose..iaitu photoshoot tyme!..huhu..sgt teruja bile sessi photoshoot ini diselitkan sekali dlm program kami ini..kelas kau jah..

So timbul lah satu tema..iaitu..skirt tyme! ala2 bali gitu u alls..thanz kepada kawan ku kerana telah membuat kan ku berani untuk berfesyen walaupon ku rase pelik..kahkahkah...gelak besar ko ye yana...

Jom start the journey dari awl sampai la balek..


Okeh..ini saye n has dlm bilik kami yang cun melecun ditambah pula dengan x kemas nye ye..hohoho....kami ngah cun bawu lepas mekap2 ni tau! katil saye?? heee..mesti lah same kaler ngn tuan nye kan..


Before gerak, i mean 2 or 3 hours before has dah bertungkus lumus untuk memberikan yang terbaek untuk bday kawan2 nye..hee..die yang wat, i tukang print n tukang tulis name kat sampul surat je..haha..kantoi daaa..terima kasih ye has..jasamu di kenang..eh2..okay x adiah ni? haa..pada sape2 yang nak bagi adiah kat kawan tapi xde budget, boleh la ye meniru aksi2 kami yang kreatif ini..yang penting IKHLAS...kenangan tuuuuu..


Okeh, dah2..jom pegi dan dah smpai dah pown..bergambo tu penting..nak pulak ngn fesyen i yang baru ini!..ckp cntik skrg..=P..


Lepas dah wat confirmation tempat because en. keding dah booking lebih awl, so dah ade meja tuk kami b4..so, ape lagi..mari pilih ikan untuk dibuat lauk!..nyum2..mahal ke? standard la tu sekali ngn hrge masak..


Bermacam2 jenis ikan ada..udang pon ade jenis kecik n jenis beso..kerang ade..lala ade..sotong ade n bermacam2 lagi...dijamin segar!


Dan ini lah yang kami pilih..baru start dah dapat bpe tah ni..x ingat dah ikan ape tu..(boleh pulak?)


Lepas dah pilih ikan, dan dah pilih jenis masakan ape..ape lagi..gambo tyme!I LIKE!


I dgn sayang sayang..ape lagi..makcik2 pakcik2..sila lah amek kami jadi menantu!.(Pulak daa..)


I dgn fana..lama x jumpe walau uma sebumbung..eh ye ke?


yeah..posing u olls...nmpak kan keayunan mu itu..hehe..


Me ALONE! jgn ngurat..not available dah..hehe


MEREKA yang cun cun...=D


Eh, en. keding terselit pulak..hai..=P


Posing lagi..


Dan lagi..lagi..


Mereka lagi..


Lepas penat berposing dgn sun set yang cntik..back to the table..tiba2..
Owh, my name there and OUR FOOD! yummy! lapar sgt dah ni..=)


Yeah..haruslah posing dgn makanan kan..erm..besar nye ikan itu..mampukah abis??


Owh..tgok lah hasil nye..mampu rupe nye..heeee..=P


Mereka diberi adiah yang kami buat tadi...u are almost welcome..=)


almost welcome too...cepat2 kawen ye..x sabar nak mkn nasi minyak ni..


And dah nak balek dah..while waiting en. keding..=(...

yana mz: nak makan kat sne lagi boleh??

VISIT UiTM MELAKA LIBRARY


Assalammualaikum readers..

Lame nye lah hai x update blog ini..kesibukan melanda menyebabkan i malas nk edit gambar, upload gambar, dan juge ber story2 dlm blog ini..maap lah ye mungkir janji..lame sgt kot cdg nk update pasal visit melaka lib ni..tpi asyik tangguh2 je..bese lah..owang x pakai bb cm ni lah..beli tenet beli..so limit kat mase ye..=)

Okeyh2, nak start dari mane ye? erm..kite start dari visit lib ni ye..kami visit overall library termasuk lah office nye yang terletak nye acquisition unit, cataloging unit. dan juge unit jilid...library ni agak besar berbanding uitm library lain..n sesuai lah dgn environment nye yg terletak kat main cmpus cawangan melaka..view cntik sebab ade tasik!


Ni mase kami masuk acquisition dprtment atau dikenali as bahagian perolehan..kat cni lah semua buku baru yang kowg bace tu akan diproses, macam direster kan lah before pegi ke next next next step...haaa..ingat senang nak jadi LIBRARIAN!..blakang tu cataloging department..


okey..gambo curi..nasib baek okay..=)


Me with tikah lotfi..


Me with housemate selaku classmate..tyja n tyra..blue ye u olls..


Me with merah team..kebetulan ramai yang merah..termasuk lah sema n suyat..


Yang ni pulak after dah visit overall library..kami dibawa ke discussion area near tasik..makan time! eh2..amek gambo dlu ye..


Nyum2..lapar bangat ni...


Lepas mkn, boleh la bergambar2 ye..Faberet! =)


Me with suyat..nmpk slim uuuuuuuuuu...=P


Pic Clas dgn uitm librarian..


Again n again...


Dah selesai..nk balek dah..salam2 sebelum balek..siap pesan lagi.."nnti nak praktikal, hantar la resume"..huhu..


Bergambar ngn cik librarian yang incharge mase visit kami..


Depan library..motif?? hehe


Okayh, depan bas wajib ade ye gmbar nye before balek..(sedangkan kat puncak pown boleh..haha)


Haruslah x balek dulu bila dah smpai ke melaka kan..



Me and the team!..makan mekdi smbil tggu bas open..


Last but not least..i bergaye ngn baju raye pemberian en. keding...=D (suke la tuh..hehe)

yana mz: perasaan hepy bercampur excited wlwpon penat..tapi dah lame x jln2 mcm mase dip dlu..g langkawi u olls...

okay lah..papai!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...