Tuesday, May 29, 2012

Selamat Hari Lahir....(29.05.1988)

This entry dedicated for you dear..~

To : Muhammad Fitri bin Abdullah Kamal

Selamat Hari Lahir ke-24 diucapkan dengan ucapan...
Semoga dikurniakan iman yang sempurna, akhlak yang terpuji,  pekerti yang mulia, umur yang bermanfaat, rezeki yang halal, ilmu yang berguna, jodoh yang membahagiakan dan berpanjangan, hidup yang dirahmati di dunia dan akhirat.
 
Abang....its a nice feeling when you know that someone likes you, someone thinks about you, someone needs you, but it feels much better when you know that someone never ever forgets your birthday.
”HAPPY BIRTHDAY ABANG”.
 
 Location: Muzium and Masjid Negara, Kuala Lumpur, Malaysia.
Event: Kursus & Melawat.

Monday, May 28, 2012

Bye bye Malaysia..~


Assalammualikum readers..

 Ceh, gaya macam nak tinggalkan Malaysia selama-lamanya pulak kan...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Ceritanya cenggini...
Hari ini bersamaan 28.05.2012 merupakan hari bersejarah untuk mama kerana mama telah pergi menunaikan umrah buat pertama kalinya dan juga hari bersejarah untuk saya menjadi suri rumah sepenuh masa disamping kerja2 project dan assignment yang tak pernah abis...sobsobsob..~

Dalam minggu ni boleh la..sebab i cuti..boleh wat kerja kat uma..boleh lari kejap g wat research and balik uma terus..siblings ramai la katekan.next week taktau cm ne..harapkan miera lah kot..

Mama tak pergi sorang2..mama pergi ngan achik, pakcik and dua orang anak nye..so tak rase risau sgt ngn mama sebab ade teman..lagipon achik dah pena pergi menunaikan haji...

Yana doakan mama and family achik selamat pergi dan selamat balik..InsyaAllah..

Will be miss u mama..(^_^)

Saturday, May 26, 2012

Owh Banting..~

Hai readers..

Banyak betol memory di Banting dulu..lepas je UPSR, dapat interview.(ceh, seawal umur 12tahun dah g interview)...pegi interview..teringat lagi the interviewer ask me..

"Kalau kami hantar kamu ke tempat yang jauh kat ceruk2, kamu boleh ke?"

dengan yakin nye i answer...

"Boleh, sebab boleh menimba pengalaman di tempat orang.."

Ceh, yakin betol, sedangkan my kawan yang dah interview, siap cakap lagi..orang tu tnye bape banyak sungai kat negeri selangor, bape daerah yang ada kat selangor..menteri negeri selangor sape and macam2 lagi..but alhamdulilah..my interviewer tak tanye soalan pengetahuan am itu..bersyukur sgt2 sebab i lemah sikit..hik2..(honestly)...

And bile berjaya dapat masuk ke sekolah daerah berasrama..rasa sangat bersyukur sebab di kalangan orang2 yang berjaya..terasa best nye pengalaman dapat masuk asrama daripada orang yang hari2 ulang alik balik sekolah ke rumah..it's my best experience ever..balik je, bekejaran pegi ke dewan makan, beratur..amik makanan..makan same kawan2..balik asrama, mandi..dan bekejaran pegi surau sebab nak kejar masuk waktu maghrib..haha..sangat best...itu lah saya di sekolah di Banting dulu..best..~

Kalau kat asrama dulu tu kan..mesti, harus and boleh kate wajib lah nak berangkat2..saya pon tak terlepas..haha..i hv my kakak angkat and tak lupa juga my adik angkat..plz believe me..=) ~ my kakak angkat's name is kak umi..dah kawen dah..ade anak sorang..cadang tadi nak jumpe die skali tapi tak dapat sebab ade problem yang tak dapat dielakkan..so tadi jumpe faiqah je lah..enjoy the pixcha ye...

Tadi pas g uma tunang abg kat Morib, terus pegi kedai Pak Li  Kopitiam at Banting..Pak Li ni kat mane2 pon ade kan..kat Shah Alam pon ade and pena lepak kat Pak Li..okay, nak cakap tempat ni best untuk melepak..haha

Okay..this is faiqah..kecik je owang nye..student MSU..kecik nye dunia..dekat bebeno tempat kitorang blaja kat Shah Alam tu..tapi never met..skrg die tengah praktikal..

Asam Laksa..yummy!..tapi tak abes..banyak bona..bungkus bawak balek..haha..


Gonna miss my memory there..hopefully dapat jumpe my batch, my senior and my junior there again..sgt friendly and rasa macam seperti family di sane walawpon banyak pahit manis di sebuah tempat bernama asrama..=)

Okay lah..that's all my story about my memory at Banting..hee..t.c alls~

Friday, May 25, 2012

Utara Malaysia (Part 1)

Assalammualaikum readers..

Sambungan dari SINI

Hai semua..sehat semuanya? alhamdulilah..sampai sudah di rumahku syurgaku..hee..tadi balik dengan my housemate..Zida namanye..tapi tak ambik pulak gambo die..hehe..later on boleh cerita about my story2 partner sorang ni ye..sekarang ni dah start busy dah... tapi semuanya will be okay kalau pandai bahagikan masa..betol tak? insyaAllah..

Back to the real story..kami pergi ke utara last two week dengan tujuan academic visit..library yang dipilih ialah UUM and UniMAP..both of these libraries sangat cantik dan membangun..malu rasa nye kami yang takde pape di sini..hehe..maybe some of us boleh tolong develop library di sini...hopefully~
 Kami gerak around kol 3pm..so kena tunggu bas dulu lah ye..sebelum ape2..bad story la cz 9jam kami duduk dalam bas yang tiada aircond dengan sumber angin yang sgt sedikit..sob2..~ but alhamdulilah..overall go well..

 Mereka ini my classmate dan 2 yang kepit saya tu my ex housemate...

 Mereka itupun my classmate yang cun2 dan segak2...

Perjalanan kami rasa tersangatlah lama..it supposely boleh jadi around 6 to 7 hours..but terlajak sampai ke 9jam..sebab nye asyik stop kat rnr sajo..bile hujan lagi bahaya..iye lah, xde aircond kan..so berkabus betol bas itu..kena lap cermin depan..bahaya2.

 First stop..kami pegi pekena benda yang sejuk2 dan yummy2..hehe..so disebabkan tak pernah rase aiskrim goreng..haa..itu lah die..p rase aiskrim goreng itu..beli tuk sema skali..my opinion..boleh laa...rase eskemlah..

 makan2..~

 Sema pulak beli coolblog..yang tyja minum tu..terubat sedikit rasa panas kami..hehe..
Then kami teruskan perjalanan ke Utara..

Dah tak ingat yang ni mse kat ni n stop kat mane dah..yang sure this is my dinner..laksa..=)
and my face become pucat and penuh dengan minyak that time..hehe..

Okay lah ye..will be continue in Part 2..Stay Tune..~

Thursday, May 24, 2012

(^_^)


Hai Readers..

Again and again..haha..tengok lah puas2 ye..sume gambar ni dah ade dlm facebook tapi gatai tangan nak upload kat sini jugak..hentam saja la labu..so..enjoy the pixcha ye..~

Miera, Niena, Yana and beloving Mama~

 Me with Ieqa..~

Gambar paling ku suke..(bape kali nak mention..hik)

 Anak2 buah kami..hee..jadi makcik kecil molek ye kami nie..

Malia and Nisa..

 
Dengan aunty2~

 Boys..

 

Us (tak kesemuanya)

 
 Happy!

yana mz: That's all..happy for her, happy for semua..happy for diri sendiri..=)

Behind the Scene..Cousin's Engagement~


 Assalammualaikum..

Hai..nak cakap diri sendiri bertunang tak de lah..mungkin lambat lagi (lambat tak lambat jugak lah..ehe)..tapi cousin i bertunang kali ni memang nampak kesibukan nye ye..makcik2 relax je datang kenduri..i kena tarik tak boleh balek uma sebab kena siapkan ape yang patut..waaa..tak patut tak patut..So entry kali ni i akan ceritakan apa sahaja je lah i buat during my sayang cousin bertunang (sayang kerr..erk??)


 This is her mini dais..actually the preparation for this pelamin dah siap sebulan awl dah bak kata niena, so nak mendecorate tu makan masa yang lama jugak lah..kamu semua percaya lah ini adalah pelamin buatan ye, bukan tempahan..so u just imagine i tdo pukul 3lebey to complete this mini dais..it quite difficult but i think it mudah je, just decoration tuk nampak cntik tu je yang lama..so, niena will help me for my dais soon..yuhuuu...pay me back..kehkehkeh..believe it DO IT YOURSELF okayh..any tempahan?


Ini pulak adalah CANDY BUFFET..okay, my czen memang buat business ini...dah masuk dalam paper lagi k..KOSMO..so, anyone who need to contact her to get the special price for your small event, big event..plz to do so at SWEET TOOTH..sangat comel ye..=)

Next we will go to the hantaran..okayh..admit it..tengok tu haa..sgt yummy ye the strawberry..sambil kitorang buat ni, sambil tu lah kitorang ngap masuk dlm mulut..hahhaa..

Cucuk cucuk time..penat jugak i meng adjust ye bagi nampak cantikk..hee..tapi sgt sedap lah buat ni..bwh tu marshmellow, atas nye choc strawberry..lapar la(tetibe)...


Orite..overall hantaran..tak dapat nak tunjuksatu-satu lah..so i just cerita lah ye..blakang sireh junjung tu cupcake pink..pon comel..buat sendiri jugak..mase i smpai, niena tengah cucuk2..yang blakang skali belah kanan tu is biskut..kat belah atas nye ade biskut tulis nama..okay, nak cakap i tulis...=P

Hand Bouquet..lalala..u tengok gambar kat bwh ni dulu ye..yang i pakai kat tudung tu..haa..itu lah lebihan2 dari hand bouquet and hantaran tu..makcik2 pon sume dapat..hee..

Teruja pegang hand bouquet yang dibuat sendiri..eh, bunga2 je buat sendiri by niena..yang jadikan bunga tangan tu die upah..okay lah kan..cntik..die nak buka utk sewaan!

Okay lah..sampai di sini sahaja cerita disebalik tabir orang kuat sempena majlis pertunangan niena..makcik sorang ni ckp, esok kite carik tok kadi je lah terus ye..pengsan dah nak wat tuk kawen nanti..hahah..

Tuesday, May 22, 2012

Selamat Bertunang Niena..~

Assalammualaikum..

Haihaihai....

Teringat masa kecik2 dulu..kalau kat kampung tu selalu tidur bersepah kat ruang tamu..mandi same2..maen lari2..eish..semua same2 lah..sebab tu lah agaknye sampai besar close sgt..kekadang pon yang bando sedar diri owang kampung..haha..iyelah..balik terus nogori pekat ya amat..itulah penangan bile famili "Lebai Din" berjumpa ya..yang anak2 dara, yang teruna2, yang mak2 dara..yang pakcik uncle2 sume joint sesame bile bergosip or bercerita..yang mak2 dara toksah ckp lah..bulatan tu jadi makin mengecik bile mereka bercerita..haha..

Sweet Memories betol..

Bila dah besar ni, masing2 dah kena carik pasangan..kalau tak, ade je yang menanya bile?ble?ble? tak tahu lah makcik oiii...tapi kan yang best nye kitorang dah banyak anak buah..yuhuuuuu~

Tibe2 terpanjang pulak ye..see this..
Niena's Engagement Day~

yana mz: More pictures will coming soon~

Friday, May 18, 2012

Monday, May 14, 2012

Library Visit~


Hai..

Library Visit again..kali ni kami semua semester 6 akan jelajah ke utara ye tuan-tuan dan puan-puan..mahu pergi UNIMAP and UUM...class kami yang suggest kan tu..then segala process lepas tu kitowg tak tau dah..hehe...

So..see you there..~

Motif letak gambar sendiri? Saje jerrr....(gambar itu tipu, realiti bukan begitu ok!)

yana mz: update pas balik jejalan lah..heee~

Kambing in the house..~

Haihaihai...

Minggu lepas balik uma..pagi2 lagi saya dah kuar uma sebab nak beli nasi lemak for breakfast..then tbe2 nampak something depan kereta...

Anak kambing..sangat manja okay! dah halau jauh keluar pagar, then bile i balek uma balek..ade lagi die kat situ..he's back! haha..halau, datang balek..halau datang balek..so kami sume agak yang anak kambing yg manje tu sesat..betol..sgt manja..

Kitorang bagi sayur, makan sikit je..bagi susu..tak reti minum..so agaknye sebab kecik lagi kowt..

Hah jaga? NONONO...disebabkan kambing ni sesat..tggu la sampai petang time geng2 die keluar tuk makan..so tyme tu lepas lah kambing tu bersama2 mak bapak die dan balek lah ke asal usulnye..hehe...comel jugak kan bela kambing selain kucing..weeee~

Mersing in Memory..~ (Part 1)

Assalammualaikum readers!

Sambungan dari SINI...

Cerita lama..cerita lama..cerita lama..haha..nak ckp byk kali jugak cerita lama..almost 2 years kot kami ke Mersing ni..tapi nape ntah tbe2 nak cerita balek pasal g Mersing nih!.. I DONT KNOW WHY..

Ini trip bebudak Fakulti Pengurusan Maklumat Semester 6 Diploma di Segamat dulu..final sem, byk jugak tempat kami berjalan..antaranya Pulau Langkawi, Putrajaya and one of it is Mersing..terima kasih byk2 UiTM Segamat kerana bagi kami experience ni secara FOC! huhuhu..eh2, bukan FOC ye..

Lawatan Sambil Belajar~

Nak ke Mersing kena lalu Muadzam..ni RnR Muadzam ye..menyesal pulak x beli bantal tu..yela..budget nk jalan free kan..so segala duit yang dikeluarkan kena lah budget tuk makan je! haha..pastu jeles tengok kwn2 borong bantal comel..

Sampai2 je Mersing, kitorang check in Hotel Sri Malaysia..cehh, gaya mcm kite yang bayo kan..haha..just masuk bilik letak barang, then terus ke Perpustakaan Awam Mersing..haa, ni antara main purpose we olls g sne lah..blaja mengenai PERPUSTAKAAN..sgt interesting kalau korg interested..ehh?

Kat library tu, ade taklimat, pastu ade mkn2..dapat mkn keropok lekor..sedap sgt..bertambah2 bebudak ni..bukan setakat tu je..abis..hahaha..then back to hotel, kne taklimat lagi..hihihi...kire ni aktiviti wajib lawatan ini diadakan lah..tak lama, just mcm sesi Q&A between lecturers and students..=)

There are some of the lecturers yang sgt baek, friendly and strict in class..=))

Ini lagi barisan lecturer lelaki yang menjadi orang kuat fakulti..heheh..=)

Tibe2 dah abis cite..nanti cite lagi ye...stop sini dlu..

Stay Tune..~

Sunday, May 13, 2012

Selamat Hari Ibu..

Assalammualaikum...


Gambar credit to en google..

Selamat Hari Ibu, Mama..
Yana sayanggggg mama..

yana mz: nanti i wat full entry ye.sekarang tak berpeluang sebab pakai laptop adik..daaa~

Friday, May 11, 2012

PUTUS

Aku duduk sendirian dikamarku
menangis kesepian kernamu
kau tinggalkan aku,
kau cari yg lain
tergamakmu merobek hatiku

Tapi setelah kau pegi aku
mendapat lebih baik darimu
dia hargai aku
dia sayangi aku
lebih daripadamu
aku ingin kau tahu betapa ku gembira
tidak lagi bersamamu
namun pastinya nanti kau akan sedari
yang kau perlu cintaku
yang kau perlu cintaku
yang kau perlu cintaku

Yang penting friendship never END!

Ceh2..dah abis layan lagu ni dah?? hehe..sebenarnye ni lagu faberet kami mase dolu2..gigih nak blaja maen gitar lagu ni..dolu lah..haha..percaya lah..tapi sume tu dah lupe dah sebab angan2 tu sekejap je..wek! hahah...

yana mz: tbe2 semalam terdengar lagu ni pulak...best..cari lah..

PUTUS by MELDA AHMAD

Thursday, May 10, 2012

Classmateku...

Assalammualaikum readers!






Hah..nak banyak lagi?? hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...