Saturday, December 31, 2011

Selamat Tahun Baru 2012..


Hai para bloggers sekalian..alhamdulilah..pejam celik, kite dah nak masuk tahun baru 2012..bak kata seorang kawan.tengah malam nk masuk tahun 2012 tu jgn masuk toilet, sebab nanti keluar toilet, dah tahun baru..=)


Peace no war!
=D

Mood Lagu..Ombak Rindu Lirik

Assalammualaikum semua..~

Teringat lagu ni lepas tengok ombak rindu..en. keding terus nyanyikan sebaris dua lagu ni...=)

How sweet you..~

LIRIK LAGU OST OMBAK RINDu


Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

Tuhan aku tahu banyak dosa ku
Hanya ingat Kamu kala duka ku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya untuk cintaku

Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dari ku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung

Hujan bawa air mata ku
Yang mengalir membasuh luka ku
Agar dia tahu ku terseksa
Tanpa cinta dia di hatiku

Hanya mampu terserah
Moga cahaya di penanti

Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya

Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

=D

Friday, December 30, 2011

Dah Tak Tahu Dah..

Assalammualaikum readers..

Hai..nak mintak tlg nih..tgn gatai g usik tu, usik ni..last2 x suke dah dashboard blog yang baru nih..cenggane ni..x pandai lah..prefer yang lame lagi..yg ni putih semacam je..x phm mak cik ni ha.. xberseri2 dah xde kaler2 biru mcm sebelum nih..

Dalam ati...Tak pe la kot..ape slh nye cube yang baru kan..xkan asyik yang lamo je..haa..bahaso nogori dah kuar dah..

Owh yaa..semalam rushing balek puncak jap..rushing bebeno..60km/j dah xnmpak dah kat meter tu..nmpk 100km/j n above je..(abis la kalau mama tau)..hehe..iye2 nak bershort cut..konon nak potong terus la tu..xmo lalu pusat bando..(lalu plus xnk, mhl)..haha..last2 betol2 short cut..ntah jln mane ntah aku lalu..xpe lah..asal kan selamat sampai..selamat pergi dan balek..amin....

Macam bese..kne gmbo2 dlu before gerak..

.
Dah makin chubby dah..mne x nye..pekena mknan sedap2 je since balek uma..nak pulak, kenduri sne, kenduri sini..yummy!

yana mz: makan buah-buahan kampung je la since balek kg ni haaa...

Wednesday, December 28, 2011

28 December 2011

HAPPY BIRTHDAY TO US! eh salah YOU MIERA(28/12/2011)


Kitowg ngn muke sengal masing2..haha..lilin2 la bagai..amboiiiii!


Yeahhh..kek kitowg..ayah kitowg ckp "kalau boleh kek paling mahal kat kedai kowg amek ye"..hehe..tapi x nyesal lah..sodap!


Present dari mama n ayah...
THANK YOU BERY2 MUCH!!!

LOVE U OLLS!

Monday, December 26, 2011

PD


Assalammualaikum semua..

Today i nak cite mlm semlm i ngn family rushing ke PD..pak cik i ade family day kat sne..die pown ajak lah family kami..alang2 menyeluk pekasam, we all pown join lah memandangkan apartment nye free eh..hehe...cuti2 sebentar mase my bday..siok nyeee...kami tdo di apartment Glory Beach Resort..sgt comfort...selalu dlm bilik ade aircond kan..tapi ni lain pulak..kat ruang tamu pulak ade aircond..so ape lagi..i plan tdo dlm bilik lah..x bape suke sgt ngn air cond sebab selesema yang x henti2..resdung kowt!


Ni view hotel tersebut..kat bwh belah sne sket tu ade swimming pool..can u imagine swimming pool yg penoh??haha..sebab tu xnk tunjuk..eh2..npe berbaju kurung ye pagi tadi ni? sebab nye ade lah..hee..


Muke fresh2 after mandi n mekap..mekap kerrr???


Ni lah sebab berbaju kurung..g wedding tyma belah apis pulak..hehe..senyum2 puan tyma ye..congrates!

yana mz: bile lah nk merancang tarikh ye..

Nilai lah..

Assalammualaikum readers!

Semalam g attend wedding ank kwn ayh..di nilai..

Sebelum gerak kite bergambo dlu..

Tak buat2 ye shawl i yang terbang2 tu..memang angin kuat tyme nih!..


Dah sampai..kat Dewan Majlis Perbandaran Nilai..anak kwn ayah yang kawen..npe ayat aku cenggini nih!



After that..g tesco nilai..dah lame x amek gambo ngn enyel..


Dan last but not least..gmbar ngn handbag baru..hadiah dari en. keding..ehem2..

Owh ya..i nak wat promotion..i ade eyeliner avon yang glimmerstick nye tuh..hargenye RM8..spe2 berminat..boleh comment2 ye..thnk ya!

yana mz: x sabar nk start bisnes baru nih!

Wedding Kak Ana..my cousin~

Cerita lama tapi baru nak di baharu kan di dalam blog ini ye..so layan kan je lah ye..=)


Location: Kompleks Laman Seni Islam Selangor
Date: 22/11/2011

Agak berzaman dah kalau nak di ikotkan date tersebut ye..tapi i nak cerita jugak disebabkan kelainan yang ditunjukkan during this wedding...lain dari segi place nye..unik sgt!=D


Waiting..


Waiting..


Dan juge mse waiting pengantin nye sampai..mase ni pengantin mekap2 kat hotel kot..so kami ni dari pihak perempuan kenalah tggu dulu ye..


Haa...tu die pengantin nye nk msuk kompleks dah..


Me with ayah..ade rupe takk??


Rombongan pengantin perempuan~


Tu dia pelamin nye..di tengah2 taman dan dihiasi dengan air pancut lagi..uniknya!


Agak jauh sket ye tempat mkn kami dengan pengantin..kami di atas cni..pengantin nye di bawa sane..


Before balek..bergambar dlu...yana mz ngn mama with newbride, kak ana n hsband nye..

SELAMAT PENGANTIN BARU!

24th December 2011

Assalammualaikum semua...

Tarikh yang akan sentiase sye ingat.bukan ape..tarikh tu lah kenangan manis bagi one of my FYTH dan juge celebrate my bday with en. ,eding..xpe kot celebrate sehari awl utk bagi ruang masing2 bzz during 25th December..=)


SELAMAT PEGANTIN BARU kepada tyma dan pasangannya hafiz..=)
Sorry because too late..rase nye mcm dah nak tutup dah majlis mase i smpai..nasib baek sempat..has, fana, zue, mashi, sema dan lain2 still ade lagi..so x lmbat sgt lah kot..hehe..happy for u dear..
Sori lah..xde gambar proper lagi..gmbar ni i curik dalam fb tagged by mashi..thnz dear!


This pixcha sebelum kami gerak ke Jelebu..mase ni both of us attend wedding kawan bank en. keding dulu..so dis tyme die pakai sempoi je memandangkan before tu lagi die dah g rewang uma sedara die..uish..byk betol kenduri mse tu..sane sini sinun..semua ade..


Gmbar ni pulak lepas dah attend wedding tyma..di The Mines..naek boat..hee..bape kali nk mention betapa excited nye ko yana!

Anyway..thnz to family, thanz en. keding..thnz BFF, thnz to frends, thanks to semua yang wish for my bday..may Allah bless u olls..and x lupe juge ye Newbride yang sempat juge wish for my bday..thnz!

Sudah lama..~

Lamakah..lamakah..lamakah???

Hahaha..sudah lama aku nak bagitahu 1 dunia...


yang taste mak aku ni boleh tahan jugak ye..

Ceritanya...

Masa ku tengah kesibukan dalam test dan nak submit segala assignment n final project..famili ku dan famili pak cik ku jalan2 lah 1 Malaysia..memang routine famili ku every year utk jln2 mase cuti sekolah..tetapi disebabkan jadual ku dan jadual cuti sekolah dah laen..so terpaksa lah ku mengalah untuk memberi ruang mereka menjalankan routine tahunan itu ye..so dapat lah beg tersebut..ehem2..bukan 1 ye..tetapi DUA!!

I LOVE IT!


TERIMA KASIH mama n pamili!

Bunga di rumahku..~

Hai readers!

Actually gambo ni dah lame dah..cuti yg before ni lagi mase pic ni di capture..tapi bile belek2 balek, tgok balek gmbar..cntik juge..so mahu lah, harus lah di share kan dengan para blogger sekalian ye..i pown lately dah looks chubby and makin chubby kan..banyak mkn la kate kan..hehe,,so which one lawo lagi? bungo ko owg eh? (tibe2)...hehe..ok lah..




Pesanan ringkas dari yana mz: tanam lah bunge byk2 di rumah anda ye semoga bile anda bangun je pagi, tgok bunge2..senyum je sorg2..jgn sengih!

Peace no War!

Sunday, December 25, 2011

Thanz Shera...=)

Again..again..n again...

U always make me feel happy, terharu..rase nak geget2 je ko shera..hehe...

Anyway..THANK YOU VERY MUCH my dear bestie..

for this wishes...=)

yana..it'smy birthday??

Always love n miss u BFF! aik??
(haha, jgn salah anggap!)

Me..22nd!

Alhamdulilah...selesai sudah majlis tyma tadi..even smpai agak lambat..tapi epy cmpur sebak tgok kawan same2 berjuang dh bertukar status..tahniah!Moga happy2 selalu dan berkekalan hingga akhir hayat..=)..owh..about tyma, later i story after i got the pixcha..

Disebabkan tema wedding tyma kaler gold..so adiah yg sye dpt pown gold je la ye..mengalahkan pengantin!hamboi2~

Actually, tadi after pegi majlis tyma, both of us means me n fit gerak ke The Mines..kate nye dah lame x pegi..tpi rupenye ade agenda..iaitu tengok wayang dan naek boat..yuhuu..wayang apekah? OMBAK RINDU kah? yup!..lepas hajat nak tgok bersame him! x kesah lah dah pena tgok ke..tapi kan, still feeling2 lagi even dah tgok kali kedua..aishhh..tgkap leleh lagi..hehe..

Gigih kan jalan2 pakai baju kurung? siap naek boat lagi..haha..gamb0?dah selekeh2 la..but don wory..nnt2 mest ade terselit nye gambo haku itu..heee..


Excited bebeno dapat hadiah dari fit..die x wat surprise pown..masuk2 kete..just showing the present..siap bawu tulis card wish depan2 i tuh!adehh..siap bagitau sory lah adiah x seberapa..."mest liya x suke" die ckp..erk? xbukak lagi..mane tau x suke kan?

Sekali bukak...LONDON CHOC ROLL..haha..tahu x kowg? ala yang mcm kek gulung tuh..haa..okay la tu kan..aku bukak, aku terus mkn..besh2..die ingat i x suke la tuh..sedangkan lagi suke dapat mkn..hihihi..xpe2...i still open lagi..


Sekali hamek kau pas g deting naek boat sebagai nye..dapat lagi 2..haha.sekali tiga dah die bagi adiah nyoooo....i pon ape lagi..dat tyme jugak bukak..dah la tyme tu volunteer nak drive kan..tyme tu jugak lah nak bukak2 adiah..haha..excited lah..

Dan x kusangka dan ku jangka..perfume yg ku survey2 selama ini berada dalam tangan ku..adehhh..benarkah?realitikah?tipukah?aku dah bukak sket..aku tutup balek..sebab tengok casing je aku dah tau, aku dah pandang2 die..hihihi


Balek je..terus spray2..heeeeeee...love it!

yana mz: mintak maap lah..ober pulak entry kali ini ye...muaxxxx

Senyum sendiri..


Saye senyum sendiri bile word dlm gambar itu di tulis..haha...can u imagine that itu PETRONAS..en. keding tu dtg kat kete pas bayo wet minyak..tapi bukan isi minyak..tpi pegi tulis word tu kt tempat berkabus..aiyaaaa...blushing2 la ai...



OK dah..bai!

Friday, December 23, 2011

Happy Birthday Mama..~


Haihaihai..

Yes..today my mama birthday..pagi2 bute dah kol mama wish happy bday..mama siap ckp lagi mama dapat adiah dari achik..yuhuu..punye excited..tggu ye..nnt yana bagi adiah pulak..wee..guys! lame nye x update belog..nk aktif2 sket lah pas ni..insyaAllah..i try my best!..okay lah..anyway..



Dear mama..

Selamat Hari Lahir..
Moga panjang umur dan dimurahkan rezeki..
Thnz for everything..
Be a mama, be a bestfriends, be a "nafas" for us..=)
Love u mama!..word "Lap u" menunjukkan malu nye i nk ckp word tuh..hee..peace..


Owh ya!
Besok is my BFF big day..SELAMAT PENGANTIN BARU TYMA!

Tuesday, November 22, 2011

PNM

Ahamdulilah..selesai sudah program yang dianjurkan oleh kami dengan kerjasama PNM..segalanya berjalan dgn lancar walau pon agak kelam kabut di belakang tabir..=)


Good Job bebeh!..x sia2 paper work yg byk kali di redo itu...=)


And x lengkap kalau xde YUNA!!

Setinggi-tinggi penghargaan dan ucapan terima kasih kepada pihak-pihak yang terlibat dalam menjayakan program ni terutama NSTP, Yuna Room Record, Bank Islam,CIMB Bank, Fakulti Pengurusan Maklumat, Fakulti Law, Fakulti Mass Com, Lecturer2, PNM dan lain-lain lagi..=)

yana mz: overall pixcha akan di upload kemudian..=)

Sunday, November 13, 2011

TOP UP...top up...top up...

Haihaihai..

Mari dekat2, lihat2, jenguk2..
Dan jangan terlepas pandang langsung...

"Harga Pakej Yang Dituliskan Adalah Berdasarkan Kepada Tawaran Ketika Gambar Ini Di Muat Naik. Harga Promosi Akan Sentiasa Berubah Dari Semasa Ke Semasa Dan Perubahan Kebiasaannya Di Lampirkan Pada Wall Perniagaan Tambah Nilai Top Up E-Reload"


(click for enlarge)

(click for enlarge)

Dan..

Jangan risau..for full info anda boleh lah baca detail webpage kami..

DI SINI

Jika anda berminat, boleh lah sms kami untuk sebarang pertanyaan atau persoalan..

014-365 2845

Dan jika anda segan2 untuk sms or kol..anda boleh lah email saye..=)

yanamz89@yahoo.com

Apa tunggu lagi? JOM SERTAI KAMI SEKARANG!!!

Wednesday, November 9, 2011

LULLABY~

Okay, lepas ni saye dapat lullaby every nite..kalau x every nite pon, sekali seminggu..huhu..

yana mz: suka2

Monday, November 7, 2011

Owh Planning..

Assalammualaikum readers..

Hai..skrg ngah cuti Raya Aidiladha selaku juge uitm student degree nye cuti mid sem..untung laaa cuti seminggu..tpi dlm cuti seminggu, sebok juge progress segala assignment, final project and juge test yang bakal ditempuh naek cuti ni..

Ngah bz2 pon, aktif jugak ea menulis blog...

And ni saye tunjukkan salah satu my final project..kena design library..okeh..saye bukan architect, mahu pun engineer..so sila beri tunjuk ajar wahai rakan-rakan ku supaya kerja2 kami ini siap...


Hentam je nih!

Any komen?
KOmen anda sangat2 lah membantu..ok bai!

No Title..Just Pixcha...~

Hai!





Suka kan tengok gambo je?
Saya pown suka!

yana mz: gambar yang memberi seribu makna..=D

Sunday, November 6, 2011

Eksplorasi Ilmu: Kembara Minda 2011

Kami dari barisan Majlis Tertinggi (MT) Program Eksplorasi Ilmu: Kembara Minda 2011 serta biro-biro tengah berusaha sedaya upaya dalam menjalankan program yang kami rasa agak besar dan mencabar juga untuk kami yang pertama kali meng organize program..sebab ia berupakan salah satu final project kami dalam subject Public Relation dan juga merupakan markah kami at the same time cabaran untuk kami..


Diharap program yang bakal kami jalankan ini akan dapat memberi manfaat kepada rakan seperjuangan dan juga komuniti yang terlibat...


Erm, npe formal sgt ni eh? adehh..nebes sebenarnye ni bercampur excited..semua nya perlukan perancangan yang rapi dan juga memerlukan tenaga kerja dari semua rakan sekelas...hopefully program ini akan berjalan dengan lancar nye...InsyaAllah..


Terdapat banyak aktiviti yang kami jalankan dan dibahagikan kepada 2 kumpulan iaitu kumpulan remaja/ dewasa dan juga kumpulan kanak-kanak..

Ehem2, dah2..itu adalah sedikit explanation about our program soon..sape2 mahu join boleh aje..dibuka untuk semua ..butiran program adalah seperti berikut:

Tarikh: 20.11.2011
Masa: 8.00pagi hingga 5.00ptg
Tempat: Perpustakaan Negara Malaysia

Marilah datang ramai-ramai dan meriahkan program tersebut..=D

Saturday, November 5, 2011

Dah besar dah budak ni...

ENYEL!...

Itu lah name manje yang saye bgi pada adik saye yg last ni..his real name is DANIAL HAIKAL..


The first thing mase saye masuk kete bila my parents jemput mase kat ktm is "enyel mane? enyel skolah ke?"..hehe..tanye mcm tanye anak pulak..sedangkan adik bongsu je pown..yang paling x boleh blaa tu kan, sampai je uma, letak barang terus cari enyel yg ngah tgok tv kat depan..pastu cium2 die..pastu dukung die bawak ke dapur..haha..mcm beby dah aku layan die, sedangkan dah darjah 3 tuh!..yana..yana..owh ya..enyel paggil saye KAKNA..

Enyel dah besar lah..dah pandai bergaye dah..tengok la tu..pandai pakai jam ngn gelang MANu lagi..sabor je lah..dah degil dah skrg ni..

Tapi kan..1 benda je lagi x boleh lepas dari die..iaitu..

SELIMUT busuk die..
Wajib bawak kemane2..then simpan dlm kete..tahu malu tu kalau bwk berjalan!

Okay lah..itu lah kisah serba sedikit me and enyel..nnt die dah beso lagi, saye cite lagi ye..

Peace no war!

Dalam seminggu..~

Dah 2 kali saye makan benda kat bawah ni dalam seminggu...=(


SUBWAY...
erm..makin gemok lah saye..=(


Dah jadi faberet en. keding, so kite kne lah layan kan die ye..TENKIU awk..
Nak lagi..=P (owh, taknaktaknak)


Me with faberet kaler (eh, sejak bile?)..PURPLE..


Dan saye juge telah beli kan the new thing for my beby purple..=)..mesti beby purple suke dgn tikus baru die..HAPPY! =D =D =D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...