Tuesday, September 29, 2009

We all still under pressure..

Wah,,ayat ni yang terkeluar pulak..huhu..we all still under pressure.."we all" means the FYTH band la..haha..lebih2 pulak..tapi betol..we all still can control our emotion although many pressure come at the same time..haha..nk ber speaking pulak..lyn je la..nk tau dengan lebih lanjut???

sila la click nye..http://fyth-kami.blogspot.com

Saturday, September 26, 2009

I will be there......




If one day you feel like crying...
Call me.
I don't promise that I will make you laugh,
But I can cry with you




If one day you want to run away--
Don't be afraid to call me.
I don't promise to ask you to stop...
But I can run with you




If one day you don't want to listen
to anyone...
Call me.
I promise to be there for you.
And I promise to be very quiet.




But if one day you call...
And there is no answer...
Come fast to see me.
Perhaps I need you.

Plan Bertukar..

huh..mintak maaf sume..plan tertukar plak..dis is the last minute punye cite..mintak maaf byk2 pade has cz x dpt g uma die..xpe la ye..t kite wat tour FYTH..hehe..anyway i hope u all sehat2 lagi n masih bertenage tuk blaja..blaja??haa..alamakk!assignment x siap lagi..haha..enjoy punye pasal..maleh nk wat assignment..tpi da siap separuh la..tinggal nk btol2 kan ape yang patut..em..tapi kan..riso la..naek cuti ni memang byk assignment,final project,test2,quiz2 yang kne dilalui..huh..i'm ready!lets do it bebeh..hahahah..nonsenses..

Back to real story..perjalanan raye aku bersame2 owg tersayang...haaa???haha..ma bf la..spe lagi..hehe..die sampai uma aku dlm pkul 12.15pm..aku jemput die minum..makan die xnk..hehe.pas2 shera pulak fon kate da smpai ktm btg benar..so aku ajk pakwe aku jemput die..my bf g sembahyg jumaat..aku ngn kwn aku lunch..bla..bla..bla...

haha..tu la cite nye..tpi lom abis lagi..after sembahyang jumaat kami bergerak la beraye..uma pertama adalah uma aina..die adalah membe sek lame sye..juga merangkap kwn kepada kwn saya..kwn kepada pkwe sye..juge kwn kepade laen2..uma nye terletak di taman tasik kesuma beranang..dekat je tuh!



Next, kami gerak ke uma zaty di Cheras..



Next g uma kwn aku pulak di Bangi..2 uma la kot..kenyang btol..sume uma mkn mee..haha



N lastly..tgok la gmbar aku nie...



alahai..comei nye beby adam mirzan..

Wednesday, September 23, 2009

Penat cite pasal raya nih..

hah..memang penat la cite pasal rye..tgok2 jugak blog aku nh..sila la follow..mcm ateen penunggu setia blog aku wlwpon beratus2 blog die kne terokai..haha..ape la..raya?aku ade jugak bercadang nk g beraya..target raya aku taun ni cdg nye nk g uma zaty kalau jadi lah..uma bf aku pon aku x rye..hehe..xpe la..asal kan aku dpt jumpe die raye nie..next tyme aku g uma die..bukan ape..xde transport la..xnk aku nek kete bpk aku yang beso tu ke Klang..hahah..so cite nye cm ni..aku bercdg nk ajk abg aku g beraye uma zaty kat bdr tun rzk..tpi mk aku ckp nk g uma sedare aku kat kl trus..so leh ajk family aku sekali..haha..mau ke die?ni dlm perancgn je lagi..aku x mo la jnji2 nh..

hah..lagi 1..mse mule2 rye ari tu ateen n me dah tetapkan tarikh tuk bdk2 class g beraye uma miss didie..u all tau x?kalau x tau meh aku nk btau..cdg nye 10hb October 2009..cz 7hb Sept kite test kn..so wekend tu bley g beraye2 trus..insyaallah kalau sempat kite bley singgah uma suyat,ateen n shikin...ni memang muke owg2 segamat lah..haha..so any prob sile btau ye..bukan senang nk arranged ni..mcm2 prob t..aku da tau tuh..

ade lagi perancangan aku ni..maybe my bf dtg Jumaat ni bersme teman2 nye dari Klang..bpe kete tu aku x tau la..sebb katenye msing2 nk bwk kete sendiri la al kononnye..haha..the mau g beraye uma cikgu2 ttj dulu kat seremban.n kalu sempat aku cdg nk ajk bf aku g uma has iaitu salah sowg ahli fyth..aku je la g uma die..die g uma aku xtau la..confirm x smpai nye..haha..insyaallah..x jnji juge..kalu jadi..

Raya di kampung

Mengimbau kembali kenangan di hari raya tahun lepas..same je aku tengok rupe di taun ni..haha..so epy..balek kampung je epy lah..kami sume g beraye bersme2 uma ke uma..mcm klaka je lintas jln ramai2..haha..kete byk ni..haa..tuk makluman..kuala pilah jammed..haha..dah mcm kl tau..cume die 1 jln je..

Dah beraye same2,ape lagi feberet kami mengambil gambar la..x lengkap kalau x amek gambar tau..muke cun x cun amek je..boy n girl sume amek je gmbar.. xcukup dengan tu..mak sedare..bapak sedare pon join sekalu..haha..

Dah,xnk ckp byk..aku lagi suke tunjuk2 gambar..lalala..kowg tengok je lah..haha..


ni raye tahun 2008


Jom terokai Raya 2009..mule!


























p/s:bile nk wujudkan blog kaum kerabat lebai din ni??hahah

Raye..raye..raye..

Aku memang suke hari raye..setiap kali raye..aku gembira sgt..haha..merepek lak..bukan ape..pade hari raye la dpy jumpe sedare2 yang da lme x jumpe..sedare yang x kenal pon ade..t mule lah aku tnye mak aku "mama,tu spe mama?" pastu t mama aku jwp.."ala,tu kan sedare belah atuk yang duk kat sne bla bla bla"..haha..wat2 phm je la wlwpon x phm..

Aku ni bergaye memang no 1..hahah..tpi bergaye aku simple jerk..xde la over sgt..nmpk mcm ari2 bse aku g kelas pakai bju kurung juge.hahaha



Next cite pasal family pulak..family i ni pown memang kuat bergambar.amek je gmbar..confirm dowg posing nye lah...hahah..mama pon sme..kalu ade mood lah..slalu nye die bz je..tu yang kne tlong skali tuh..


Ni la my family yang kecik2 je lagi



Danial Haikal..aku memang suke amek gambo die..haha



dis is my bro..die kate gf die nk dtg rye..



My siblings yang kebiruan



Aneal yang ngade2..hehe



me n aneal busukk!


Ok..dah puas tengok gambo family..skarang kite beralih pule ke sedare2 ku..ni czen2 ku sebelah mama tau..mse ni muke aku da kepenatan sgt sebb owg dtg x putus2..huh..penat sgt..


me wif anak-ank pak uda..k.ct,sarah n shida



me wif eni



me wif k.zana


ok..kite tutup cite pade ari rye pertame dlu...nant kite jumpe di kg pulak ye..daaa

Takziah untuk keluarga Sara E4

Pada Hari Raya ke 2 mse otw blek kg..aku terima msg dari ateen yang mengatakan ayah kepada siti sara bt mohd jani telah kembali ke rahmatullaah pada pagi hari raya kedua..
Amat terkejut juga aku mendengar nye.kerana tiada desas desus yang mengatakan arwah ayh nye sakit..

Tpi ini adalah ujian untuk keluarga sara tahun ni..diharap sara dan keluarga bwk bersabar byk2..hopefully sara tabahkan ati menerima dugaan pada hari raya yang mulia ini..mungkin Allah lebih menyayangi nya dan mari lah kite same2 sedekahkan al-fatihah untuk arwah ayah sara..

Al-Fatihah…sekian..

Sunday, September 20, 2009

Salam Aidilfitri..

Salam Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin. Semoga hari raya tahun ini amat bermakna kepada kita semua..Minta Maaf sekiranya terkasar bahasa atau tersilap kata..

Ni antara sms-sms yang diberikan kepada saya yang amat bermakna ertinya..(sebenarnya takut terdelete..so i simpan dlm blog je la ye..sesape yang berminat tu..jgn segan silu tuk salin je ayat2 power ni)

Hari ini raye, esok puasa enam..Selamat Hari Raya, dah makan jgn lupe bersenam..Maaf Zahir Batin
Dari : Hafiz Khairi (Bear uitm)

Jika Langkah membekas lara..Jika tingkah menoreh luka..Jika suara menikam rasa..AMPUN MAAF dipinta. SALAM AIDILFITRI
Ikhlas dari : Zulhilmi (Atoi SMKTD)

Selamat Hari Raya Aidilfirti Maaf Zahir dan Batin (dlm tulisan jawi)
Dari : Zul (Arang uitm)n nisa wing (uitm)

b4 the bazar ends..b4 the takbir raya starts..b4 the operators are busy..and..b4 the sms are jammed..b4 go sembahyang raye..mandi wajib dulu!
Selamat Hari Raya! Maaf Zahir dan Batin
From : Nabil (The Store)

Kad Raya RM2.50
Stem RM0.30
minyak g pos RM2.00
parking RM0.60
Total RM5.40

SMS RM0.10 (free je..)

Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin..
Dari : Zakiudin (my czen)n has (uitm)

Raya i2 indah, lebih indah jika ada maaf-memaafi..
Walau banyak terasa hati, mungkin i2 pengerat hubungan ini..
Selamat Hari Raya..
maafkan salah silap ku yang sengaja atau x sengaja..
Dari : Tyma (uitm)

Selamat Hari Raya Aidilfitri maaf salah silap saya samada yg sengaja atau tidak
Dari : Julia (uitm)

Salam lebaran 4 yana n family.kemaafan bersama dipinta, semuga gembira di syawal ini..
salam n keluarga n ehem2..
Dari : Cikgu Ramlan (SMKTD)

Nak duit rye kne pejam mate dlu..
1
2
3
Tipu!xpejam mata..xde wet rye utk kamu..so slamat ari rye je la..
From : Azlan (uitm)

sekotak mancis..secawan madu..
selaut kasih..seluas rindu..
salam manis penuh syahdu..
salam syawal kuucap padamu..
Selamat Hari Raya! Maaf Zahir dan Batin
From : kina (uitm)

Kian Berlabuh Tirai Ramadhan..
Lambaian Syawal Kian Dinanti..
Luhur Hati Ikhlas Kemaafan..
Semoga Kesalahan Dimaafi..
Semoga Persahabatan Kekal Abadi..
Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin
Dari : Zaty (uitm)

Eidul Mubarak..
maaf zahir batin..
may Allah bless us this shawal..
lots of luv from Sis kila (uitm)

Anyam Ketupat rapat2..
ayam muda masak kari..
nak jumpa mungkin xdpt..
hanya ucapan pengganti diri..
Selamat Hari Raya! Maaf Zahir dan Batin
From : k.Wanie (uitm)

Selamat Hari Raya! Maaf Zahir dan Batin..
Semoga ikatan persahabatan terus berkekalan..
maaf jika terkasar bahasa,terguris rasa..
halalkan segalanya..
semoga shawal ini meninggalkan 1001 kenangan manis
Dari : k.Umi (SMKTD)

Pejam Celik Pejam Celik Dah lama x jumpa..
pejam celik dah raya pula..
makin dipejam celik..makin banyak salah dan silap..
sebelum pejam x celik2, harap maaf jika tersalah kata..tersilap perbuatan..
Selamat Hari Raya! Maaf Zahir dan Batin
semoga berbahagia bersama keluarga tercinta..
from : atip (SMKKJ)

Daun selasih harum wanginya..
kalau berkasih biar berpada2 di ary raya..jgn la bermasam muka..
semoga raya tahun ini penuh ceria
Selamat Hari Raya! Maaf Zahir dan Batin
dari : k.long (uitm)

Selamat Hari Raya! Maaf Zahir dan Batin
semoga hari raya taun ni amat bermakna..
minx maaf ats segalanya..
from :faiqah (SMKTD)

Nak reka msg stail2..
idea kering..
nk forward org len nye msg..
xbez..
pape pown Selamat Hari Raya! Maaf Zahir dan Batin
dari : Azam (uitm)

Posto2...
Selamat Hari Raya! Maaf Zahir dan Batin
From : ieda (uitm)

Salam Aidilfitri wat kwn2 kat luar sana!
smabutlah rye korg dengan meriah!
Ikhlas dari atok aka Liyana (SMTTJ)

Jln lambat2 mcm kura2..
kerana ternmpak si anak dara..
sedar2 dah sebulan kita puase..
jadi nk ucao slamat ari rye,,
dari : Ja a ateen(uitm)

balek kedah di petang hari..
smbil drive minum air tin..
Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri
serta Maaf Zahir dan Batin
ikhlas dari : Hadi (KLCC)

Di antara bait dan kata..
di antara canda dan tawa..
terselit kilaf dlm bercanda..
terguris luka dlm tawa..
tersinggung rasa dlm bicara..
terselip dlm langkahku..
kumohon seuntai maaf penyejuk jiwa..
Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin
Dari : Shedot (SMTTJ)

Maaf bukan di mulut..
maaf juga bukan hulur tangan..
tpi maaf dtg dari ati yg rendah diri dan sumpah x wat lagi..
samat ali laye..peace no war..
from : fana (uitm)

kepada semua rakan2ku yg dekat mahupun jauh..
sebelum line busy pasal sibuk gak nk beraya..
nk ucap Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin..
minta maaf kalau ada salah silap terkasar bahasa..
muge bergembira di hari raya..
d-eklas : ayein (smktd)

tanpa disedari..
Ramadhan hampir meninggalkan kite..
kini shawal bakal menjelma..
jadi sebelum terlambat..
nak menyusun sepuluh jari tanda kemaafan..
kerana mungkin terdapat salah dan silap semasa kite bersahabat yg tidak aku sedari mengguris ati..
SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN
dan semoga berbahagia di samping yang tersayang pada hari lebaran yang mulia ini..
from : eiradiana (smttj)

minta maaf byk2 if sye ade wat slh sepanjang persahabatan kite..
halalkan semua ye..
sory x dpt bagi kad rye..
ni je yang mampu...
selamat hari raye maaf zahir dan batin..
dari : pija jpk (uitm)

Biar selaut gurisan luka yang terkuis di lapisan hati..
biar secupak senyum dan tawa yang terlukis di barisan gg..
biar wet rye xdpt lagi..
mintak maaf dari hujung kaki kalau ade terkasar bhsa,perbuatan,sikap,pndgan dan laen2..
selamat hari raya aidilfitri maaf zahir dan batin..
dari : mieza (smktd)

Saturday, September 19, 2009

Chocolate pule..

ehh..mcm2 btol resepi rye nh..tpi aku memang suke bab2 wat kueh n cake nh..wlwpon x sedap..tapi confirm abis la..haha..so my mama bagi aku kje 70% pade aku tuk wat kje tersebut..my mama prepare the bahan..n prepare the oven..cz aku xtau pon suhu ape yang sesuai..hangus je lebey kang..haha..

ni nak cite aku wat kek coklat..resepi die simple je..tapi kalu nk tau tnye trus je la kat i k...hehe..wutever je lah..ni la hasilnye..slalu simple je kek aku ni..tpi ni terover pulak smpai buruk jadi nye..haha..sekian..



Ketupat..

Huh..memang faberet aku kalu tiap kali balek rye anyam ketupat..bukan ape..sebb aku je dlm uma tu yang reti wat selain mak n uwan aku..adik2 aku yang len bukannye x reti..tpi mls je lbey..kalu dorg try wat mest tau jugak..aneal ade jugak la try tpi tu la..2 kali wat..dah xnk wat..tpi die dah tau basic dah..haha..mcm blaja ape pulak ye..hehe.

anyaman aku wat pastu uwan aku ketatkan anyaman tersebut..mama dah for sure la bz memasak..ank nye ni tolong potong2 bwg n ape2 yg patut je..hehe..ni ketupat sate yang aku wat..kalu xsilap la nmenye tu..



Ni daun mak aku yang amek ngn adik aku..azim..pagi2 bute tau dorg amek daun ni..punye la segar..



Hah..ni aku ngah wat..suh adik aku snap sket gmbo tgn aku tuh..haha



Ni la ketupat yg da siap tapi lom diketatkan lagi..keje uwan aku la ni..uwan aku suke nh..



Hah..finally..ketupat aku wat da siap..ni bru awl2 lagi kje..tu yang sket jerk..

Buat Kuih Minyak Sapi..

Hye kwn2..semlm aku wat kuih tau..hehe..sje je nk cite aku wat kuih..nme nye kuih minyak sapi tapi berlainan betol kuih minyak sapi mak aku nh..nk share resepi?bley je..spe yang berminat..cube lah..jgn segan2 tuk mencube nye..

Firstly..sediakan la bahan2 tuk buat kuih tersebut..antaranya ialah:



-minyak sapi
-gula
-tepung
-susu pekat manis
-perhiasan:chocolate rice
Ok..dah tau bhn2 nye (tuk makluman bhn2 tersebut anggarannya adalah kuantiti kuih yang anda buat).mari kita start…


1. Gaul minyak sapi dan gula sehingga kembang (seelokya pakai gula ising kalau malas nk blend gula)



2. Masukkan susu pekat manis mengikut kuantiti yang sesuai..gaulkan..



3. maukkan tepung mengikut kuantiti yang sesuai juge.



4. Gaul sehingga menjadi doh seperti ini



5.Terap adunan tadi dan cerap ia mengikut cork yang anda sukai..selalunya kuih minyak sapi bulat je kan..ni lain sket.hehe



6. ini lah hasilnya



7.ini selepas diletak perhiasan



then msak ia dlm oven..agkat pastu terus letak gula ising..tyme pns2 tau..
da abis...

Wednesday, September 16, 2009

Mana milik kita?

video



Tidak ada milik kita
Semua yang ada
Allah yang punya

Tidak ada kita punya
Kita hanya mengusahakan saja
Apa yang kita dapat
Allah sudah sediakannya

Kita Allah punya
Dunia ini ciptaan-Nya

Miliklah apa saja
Tidak terlepas dari ciptaan-Nya

Mana kita punya
Tidak ada kepunyaan kita

Kita hanya mengusahakan
Apa yang telah ada

Mengapa kita sombong
Memiliki Allah punya

Mengapa tidak malu
Kepada Allah yang empunya

Patut bersyukur kepada Allah
Yang memberi segalanya

Malulah kepada Allah
Kerana milik Ia punya

Janganlah berbangga
Apa yang ada pada kita
Kalau Allah tidak beri
Kita tidak punya apa-apa

Janganlah mengungkit
Mengungkit jasa kita
Jasa kita di sisi-Nya
Yang sebenarnya Allah punya

Marilah kita bersyukur
Bukan berbangga

Bersyukur kepada Allah
Bukan mengungkit jasa

Gunakanlah nikmat Allah itu
Untuk khidmat kepada-Nya
Selepas itu lupakan saja
Agar tidak mengunkit-ungkitnya

Sesungguhnya

Saat dunia berhenti berputar
Saat manusia tak sanggup lagi berharap
Ketika mentari tak sanggup lagi berjanji
Menyinari dunia yang tlah kau singgahi

Mampukah kau untuk berbagi
Tanpa hasrat ingin diberi
Di hadapan-Nya…
Di hadapan-Mu ya Allah…

Sesungguhnya manusia takkan bisa menikmati surga
Tanpa ikhlas di hatinya
Sesungguhnya manusia takkan bisa menyentuh nikmat-Nya
Tanpa tulus di hatinya

Mampukah kau untuk berbagi
Tanpa hasrat ingin diberi
Di hadapan-Nya
Di hadapan-Mu ya Allah

Sesungguhnya manusia takkan bisa menikmati surga
Tanpa ikhlas di hatinya
Sesungguhnya manusia takkan bisa menyentuh nikmat-Nya
Tanpa tulus di hatinya

Sesungguhnya manusia takkan bisa menikmati surga
Tanpa ikhlas di hatinya
Sesungguhnya manusia takkan bisa menyentuh nikmat-Nya
Tanpa tulus di hatinya

By: Ungu

Selamat Hari Raya Aidilfitri..



countdown:3 more days...

Cute Friendship saying..

No man or woman is worth your tears.

The only one who is, will never make you cry.

If you love someone, put their name in a circle, instead of a heart.

Hearts can break, but circles go on forever.

Everyone hears what you say. Friends listen to what you say.

Best friends listen to what you don't .

If all my friends were to jump off a bridge, I wouldn't jump with them. I'd be at the bottom to catch them.

Don't frown, because you never know who's falling in love with your smile !

It takes a minute to have a crush on someone, an hour to like someone and a day to love someone---but it takes a lifetime to forget someone.

"If you judge people, you have no time to love them."

Word by- Mother Teresa

Ni paling aku x sangke ni..

Aku balek2 uma je..kad rye paling x disangka dtg..nk tau ape die??dari tempat aku blaja drive rupenye..haha..xsia2 aku blaja kat c2 ye..dihargai rupenye..thanz cikgu2 dan juge tenaga pengajar di Sin Wah..


Pulang ke kg halaman

Jam 4.30 aku tibe di rumah..wlwpon mcm byk sgt la halangan aku tempuh mse kat seremban..dengan bas blek beranang rosak la..menyebabkan aku ngn beberape lagi org yang nak ambil bas ke kajang berkejaran..haha..mcm ape ntah..aku pon x tau la pulak bile la bas cityliner gune kad..haha..ketinggalan zaman betol..mase dlm bas dari Segamat ke Seremban pulak..aku tido je..tau2 je dah masuk tol seremban..hah..terkejut aku..punye la lme aku tydo..xlme pon..dlm 2 jam lebey je kot..dengan selendang yang aku pakai da x btol da..haha..ape la yana nie..

Mse kat dlm kelas sebelum aku gerak balek aku bace buku yang sentiasa setia ngn aku...pas2 aku teringat ain ade bgi ucapan kat aku..then aku past2 kat dorg..abis la ahli2 FYTH bagi aku ucapan jugak..hehe..












sekian...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...