Thursday, August 13, 2015

Pemilihan stroller untuk zara

Assalammualaikum...

Kali ni nak cerita berkenaan stroller zara..

First stroller zara adalah hadiah masa zara 4 hari iaitu balik je dari hospital...mak long dan pak long yang bagi hadiah..alhamdulilah..murah rezeki zara..kami pon happy bila dapat hadiah stroller ni..save sikit..hehe..lagipon senang dah tak perlu dukung zara kalau berjalan dekat mall or memane...zara pon selesa bile tido..barang2 shopping pon boleh sumbat je kat bakul stroller...lagipon takde problem nak letak dalam mpv.

Ni masa jalan2 dekat park setia city mall..

Tetapi satu masalah timbul iaitu susah nak handle bile di tempat yang sempit dan ramai orang..especially bile facing baby..sangat mencabar untuk kami..

Ni masa bawak stroller ni pergi expo..kat sini dah terasa susah sikit sebab kena menyelit di celah2 orang yang ramai...Tapi roda die besar so senang nak bawak outdoor...

Sampai lah satu hari saya survey kat mudah and website ciri2 stroller yang mudah dibawa dan bile lipat boleh jimat space. berkenan la pulak dekat stroller jenis lipat payung..

Tanye2, still available, so belilah..brand sweet cherry dengan harga rm90..sangat berpatutan! harga murah dan sangat menjimatkan space..saya pon senang nak bukak dan tutup balik berbeza dengan stroller sebelum ni..

Tetapi, ade masalah jugak..iaitu roda..iyelah bile beli second hand ni bukan semua nye perfect kan..stroller dah quite compact tapi bile nak tolak tu, alahai..susah sangat nak handle...especially bile zara cranky, i need to dukung die then tolak guna sebelah tangan sahaja..sangat susah di situ..so kami plan untuk let go this stroller at mudah jugak dengan harga rm80...

So baibai stroller...

Before let go, saya dah survey habis dah stroller yg ringan, facing baby dan mudah dilipat which is guna sebelah tangan sahaja, tidak terlampau besar dan murah!!..dan semua ciri-ciri ni sangat penting bile husband takde...bile survey2, dapat lah satu stroller brand sweet cherry juge...berat only 4.5kg!!!

Bawak husband tengok dan try sendiri stroller ni..die pon suka..mula2 memang berat hati jugak die nak ambil sebab pikir banyak dah stroller..tapi bile pikir memudahkan isteri kesayangan die ni, tanpa pikir panjang that day jugak beli!..haha..warna pon dah masuk sama dengan car seat zara..kaler merah hitam..so sesuai sangat...


Inilah die Akida Stroller..
Lepas beli terus pakai..tak menyempat ayah mummy zara ye...

Yeayyy, mummy shopping dengan nenek dan zara..senang dah..

Zara pon suka je duduk kat stroller tu..good girl sayang!

Mummy pon tak risau....disebabkan stroller ni tersangatlah ringan, so bile zara takmo duduk dalam ni, mummy lipat then letak atas shopping troli..senang! sekali jalan je..

Ni ciri-ciri akida stroller..kami beli di Aeon RM359..

Walawbagaimanapun (kemain ayat, haha)..stroller ini masih lagi kami simpan..hadiah woooo, sayang tuuuu..nanti dah ade adik zara, boleh gune balik..jimatttt...

Hai baby! kishhh cikit!

So pesanan saya, depends la pada diri masing2..kite jangan tengok pada cantik, canggih stroller tu saje, kite kene pikir jugak kesenangan kite bile bawak stroller tu..semoga bermanfaat..anak happy, mummy lagi happy!

Truly : yanaMz~

3 comments:

FyzaSaleh said...

Sbnarya fiza pun nak sgt2 la beli baby stroller ni, tapi suami ckp dia xsuka. So beli baby wearing ja. Huhu

ruslanafiq said...

Comel

-yana mz- said...

hai fyza..kadang2 yana babywearing zara jugak..bagus babywearing tapi macam yana, zara tak bape nak..kadang2 paksa jugak..hehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...