Saturday, February 14, 2015

Pengalaman kena masuk wad

Assalammualaikum...

Pengalaman setiap orang berbeza-beza..dalam case saya is elective ceaser..saya pergi ke kk macam biasa setiap bulan...dan masa tu kandungan saya 36 weeks...memang dah lama tak scan baby, last scan kandungan 5 bulan lebih..so genap je masuk 9bulan..nurse suruh jumpe doctor untuk scan...bila scan, saya dapat berita kurang menyenangkan..my baby breech (songsang). so that day jugak doctor buat surat refer to hospital mana yang saya akan bersalin..dan kena pergi hari tu jugak..doc suruh pack baju siap2 then bawak mana tahu kena warded..ai is so tak sedap hati..bukan apa, setiap bulan memang sy pergi check up sorang2..husband keje kan..so bile balik tu sy call husband nangis2..husband terus ambil cuti hantar saya pergi hospital..

Then sampai hospital, normal procedure taken, urine, blood pressure, weight etc. then bile jumpe doctor pakar..scan balik...lagi benda tak menyenangkan kami dengar..air ketuban kurang dan songsang..so bile air ketuban kurang, possibility untuk bersalin normal adalah kurang, baby susah nak pusing and doc pon tak akan pusing kan sebab takut risiko tali pusat belit dan lain2..doctor explain pilihan apa yang boleh untuk keluarkan baby dengan selamat dan that day jugak doc suruh warded..but i refuse sebab ade keje yang belum settle lagi + nak makan kfc dulu malam tu..hehe...besoknye pukul 10am actualy tapi kami sampai sana pukul 11lebih..haha...ni namanye menyerah diri, pergi screening room sebelum check in...

Dan ini lah tag yang saya pakai..tak pernah tanggal okeyh..pakai selama 9 hari stay di wad..dah umpama asrama dah..duduk wad ni kan orang tak sakit pon boleh jadi sakit...bosan sangat..nasib baik wad bersalin kan, boleh tengok baby baru lahir..borak2..

Dan ini jugak adalah rutin setiap hari, ctg..tiap2 hari untuk memastikan baby dalam keadaan normal dan aktif..

Uniform pink yang dirindui..bersalin 2nd baby nnti baru boleh pakai lagi..ehh..

Takde ape sangat nak cerita untuk kes kena masuk wad ni..nnti saya cerita pengalaman bersalin czer ye..

Me and my baby (day 2 of life)..mummy work, mish you zara sayang...


Truly : yanaMz~

1 comment:

kakngahsihat said...

Tahniah dear... Comel baby tuh... Eiii...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...