Friday, December 6, 2013

Kisah hantaranku...

Assalammualaikum... 

Hai selamat pagi semua, selamat hari Jumaat, hari ni nak cerita pasal hantaran...okay, barang2 hantaran semua dah beli awal, last year maybe..year end sale rite, kalau year end sale tahun ni rasa macam cepat beno mengalir duitnye...sebab nak dekat kenduri, macam2 perlu dibayar..huhu, cuma ada certain thing yang belum beli lagi like gadget, kasut and buah..ni memang kena beli lambat2, technology makin canggih...kasut pulak last minit macam baru terpikir..haha..kire nye almost done for hantaran...

Hantaran ni sebenarnye nak minta tolong my aunty buatkan, tapi masa nak pergi anta ke rumah die tu die pergi Sydney for 2 weeks, dah bercinta pikir nak buat sendiri ke, nak hantar lepas die balik...then masa balik kampung aritu, bincang dengan cousin, i just show her draft my hantaran like bunga and bakul nye, pastu die minat pulak nak buat...huhu...balik rumah, akak ipar cakap biar die je lah buat..adehhh, fening2...and at last i msg je semua cakap xpe lah akak ipar nak offer buat, but my akak ipar just sekali or 2 minggu sekali je balik...sudah nya adik, mama ngn i je buat..hahaha...tu yang semalam mencari bunga untuk add on ape yang patut...

Saya tak mampu nak tempah2 hantaran, nak beli siap design dengan bekas pon x mampu..(nanges)..banyak kali jugak jejak Nilai 3 tu, alhamdulilah dekat kan, tiap2 ari pon boleh pergi...uhuhu...nampak je hantaran yang dah siap semua, cantik2..harga dalam RM600 - RM800+++..ade jugak lagi murah..ade jugak sampai beribu...ikot design dan kuantiti..kalau yang cantik i tgok paling murah memang dapat RM600++...cuba bahagi 9, cost 1 dulang sahaja dah RM60++..wahh, nanges tengok harga..hahaha...

Detail betol B2B ni cerita eh...hehe..saya suka share dengan B2B, setiap orang ada pandangan masing2..mana yang rasa mampu dan mahu, boleh saje..tapi rasa mana yang boleh jimat kita jimat..cut cost barang yang tak perlu...kehidupan lepas kahwin tu yang penting..

Okay, done for kisah hantaran, insyaAllah lepas wedding saya akan review semuanyaaa..sorry pada yang bosan baca kisah kahwin saya...my blog is my no secret diary.. (^_^)

 Truly : yanaMz~

4 comments:

Rina Ellisa said...

gudluck awak =D

S. Faezah said...

sy pon sama la mcm awak..xmampu nak tempah hantaran..cantik ke xcantik kena buat sendiri gak nnt..hihi

-yana mz- said...

Hai rina..thanks sudi singgah blog kte..thank you dear.. ;)

-yana mz- said...

Aah faezah..ikot kemampuan masing2 jugak ye...faezah ble?😊

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...