Tuesday, December 3, 2013

Perlukah merancang bulan madu?

Assalammualaikum...

Bagi saya sangat penting...ehh, itu je? haha..sorry2..nak mulakan ayat macam susah je..hihi..

For us, penting honeymoon ni..memandangkan kami tak mempunyai jadual yang padat macam retis, so ape salah nye dalam sebulan ambil cuti 3-4hari untuk spend masa bersama kan..lagipon hari2 biasa tak sama macam hari kita pergi berbulan madu..tambahan lagi kami tak plan pon mahu sewa rumah or cari rumah lagi buat masa terdekat...tapi dalam jangka masa panjang, insyaAllah tengah diusahakan juge... ;)

Okay, back to honeymoon, tiket kami dah survey lama dah, book pon dah lama..kire masa free seat bile entah kami dah book, maaf ye..tak ingat pulak..tempat pon takde lah betol2 tempat yang orang honeymoon selalu pergi, kami pergi tempat biasa2 je, tiket murah kan..and i'm expecting ramai yang akan berkata-kata dalam hati "eleh, g animun situ je"..iyelah tempat tak jangka untuk honeymoon kennn..hihi..tapi sepanjang yang saya survey, tempatnye sejuk, aman sebab kawasan kampung dan tasik...yang paling penting kami berdua disana..hiks!

Amboi, punyelah berteka-teki tempat nak honeymoon..hahahha..insyaAllah, habis ke2-2 majlis then baru kami pergi..jarak majlis kami hampir sebulan, ni bukan kami decide, pendapat keluarga juga perlu diberi perhatian..doakan kami panjang umur supaya dapat merasa bahtera melayari rumah tangga, kehidupan selepas kahwin dan mempunyai anak and family yang bahagia (macam tak percaya ayat yana)...ameennnn..

Kita tengok budget lepas kahwin nnti ye, mana tahu ade rezeki lebih, boleh la untuk 2nd honeymoon..~

Truly : yanaMz~

2 comments:

NURSHAKIRA ABDUL HALIM said...

Shakira pun terasa nak honeymoon tapi kami tak rancang lagi.. hehe tak apalah, tunggu setel majlis dulu :)

-yana mz- said...

hehe..xpe shakira..ade rezeki lebih boleh pergi..ni pon book tiket unplanned

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...