Saturday, February 8, 2014

Review Baju Sanding

Assalammualaikum...

Nak cerita mengenai baju sanding pulak, pilihan warna adalah CHAMPAGNE...saya sangat suka warna ni...sebab my favourite color is coklat...so bila dapat warna champagne iaitu ala2 coklat, saya sangat puas hati..nak pulak my mama suggest color gold, so CHAMPAGE is more to light gold..dan dari situ saya lebih yakin warna ni..susah tau nak pilih warna tema, B2B..kalau dah ada warna tema, sila lah match kan dengan anda dulu, bukan apa..takut warna tu kita suka tapi bila dengan kita, tak sesuai...sebenarnya ada gambar saya fitting di butik, tapi takpe la ye, kita tunjuk pic masa saya sanding sahaja, mungkin lebih detailing baju...

For this baju, saya takde tempah baru, even kalau tempah baru, harga nya tak lari banyak pun..cuma saya takut kalau tempah baru, saya tak suke..hehe..biasa lah, i is cerewet..so bila pergi butik, nampak baju ni depan mata..and first time try fitting, saya dah mula jatuh cinta...sangat jatuh cinta sebab design dan juga warna nya..kata jual dress kan, haruslah pemilik nya menggayakan dres..hehe...

Nak pulak, meleret-leret baju ni, memang saya sangat suka...tak sedar kenduri kat kampung tuh, kalau kat dalam dewan takpe la jugak kan...saya minta jugak advice dari kak Asma, and she said okay sebab rumah parents saya jalan ber tar...so takde masalah...red carpet last minute sewa, masa bincang..red carpet takdok lagi..jadi sangat menonjol bila baju ni berjalan atas red carpet..

Ini lah buktinya..hehe...untuk pemilihan warna pengapit pulak..sebenarnya pengapit lelaki orang lain...dan mereka sepakat untuk memakai warna cream..both same color...tapi disebabkan last minute pengapit lelaki bertukar, maka warna baju turut bertukar..nasib baik my bestie pakai warna shawl sama dengan pengapit lelaki..dan mungkin ada hikmah bertukar tu sebab this color lagi nampak naik! i love it! seriuosly~

Di pelaminan...baju ni juga dapat cover kegemukan..hik!

Masa potong kek...

Saya sangat suka my veil yang crowded..my crown yang berapi...my baju yang meleret, dan pastinya my husband yang handsome! hehe...yang penting kahwin sekali seumur hidup!

Terima kasih semua yang menjayakan..terima kasih Allah for this beautiful memory~

Truly : yanaMz~

5 comments:

Syaffiqah Rahman said...

Hehehehe.. baju ni da nmpak mcm Princess..

-yana mz- said...

Hehe...princess sehari ;)

rozanna ngaripin said...

Hai dear.. boleh tau mana u sewa baju ni?

rozanna ngaripin said...

Hi dear.. boleh tau kat mana u sewa baju ni?

-yana mz- said...

Hi dear rozanna..u can check fb Pesona Pengantin D'Ella... =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...