Saturday, November 27, 2010

ku berPosing


Assalammualaikum w.b.t...

lately wireless streamyx di rumah saye wat hal..dunno y, nk kate modem rosak, tapi menyala je button power die tu, nak kate wire kne mkn cicak, lipas ke, tapi saye tengok okay je wire nye tu..maybe dah tua kowt..hehe, x pon maybe line problem kot..memang tu reason yang terbaek untuk persoalan ini..hihihi..

so nak dijadikan cerita, saye x dpt nk online semenjak dua menjak ni..kalau x, everyday mau mengadap laptop..uhu..yg terpenting, haa, mau tengok update fb dan juge untuk update blog kesayangan saye yg dah cun melecun ni..

so penyelesaiannye saye terpaksa menapak di uma pak cik saye tuk pinjam wireles streamyx beliau sekejap..kene bayo ke pak cik?hehe..pak cik ckp pakai je lah...
haa..dah bagi greenlight tu, pe lagi..

nak cite la ni..pada hari Jumaat, bersamaan26 November 2010. Saye dan family bercadang untuk amek gambar satu family..punye lah banyak kedai kami survey di Seremban, tup tap tup tap di Semenyih jugak la kami pilih..okey la tu kan..'S' jugak..hehe..bukan ape..ayah saye ni cerewet sket (abes la kalau die bce ni)..hihihi...bukan cerewet ape..cerewet bab harge lah..haa..tu penting tu..xkan la stakat bergambar sekeping dua kne byo beratus2 kan...uhu..baek amek gambo sendiri..alang2 DSLR dah ade kat uma..haa..betol x? betol x?

tetapi..

haa..ade tetapi nye, sebab nye sape nk adjust background2 kat blakang tu...prop sume..haa..so penyelesaian nye amek gambo kat kedai je..ahaha...nak x nk, ayh saye kne jugak pilih satu kedai tuk kami bergambar..suke2..walaupon penat, demi bergambar..saye gagah kan jugak diri ini..

eh kawan2, bukan penat ape lah..penat sebab petang tu saye dan adik saye pegi berphotography dulu di Lake Garden Seremban tuh..adik saye offer kamera canggih, sape xnk kan..nnt i blanje la die mkn ke..A&W ke, McD ke, KFC ke, PIZZA ke..n mane2 je lah..jnji berpatutan..(ujung2 sem ni, phm2 je la ye)..nk ke? bayo sendiri ye..hehehe..

okey lah, nk tunjuk ni hasil gambar adik saye amek..edited by me okeyh! selamat berinspirasi..=)))

























that night after maghrib, we all baru pergi amek gambar satu family di studio..aiyaaa..punye lah lame survey, mlm baru dapat..huk3!

4 comments:

cik ateen said...

wah!!!
anda dh berposing btol2 ngn jubah konvo tu..nk jugak!!
tapii parents bz..so nnt aten posing ngn korg jelaa ea..kat sane..
huhu...
jelesnyaaaaaa!!

-yana mz- said...

hehe..
aten...
cepat g tasik kat segamat yg cntik tu..posing..
haa..g taman tasik shah alam...
lagi cntik..
ayoo, byk nye aku rekemen kan..

Ron Fitri said...

=)
selamat berkonvokesyen...

-yana mz- said...

thanks awak..jgn lupe dtg ye awak..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...