Saturday, July 27, 2013

Idea Dekorasi Bilik Pengantin...

Assalammualaikum...

Haaa..nampak post title di situ...bilik pengantin okayh!...bilik tempat pengantin baru tidur! itu menandakan i will be a busy person dalam 5 month nih..omg..5 bulan lagi!! banyak benda nak kena pikir..banyak jugak ongkos kena dipikirkan..banyak banyak banyak...sekarang memang dah start survey and booking mana yang penting...perabot pon dah book..raye kan..harga pon runtuh...jangan dilepaskan peluang..kate pembeli yang bijak! ambil lah lepas raya nanti..haha...

Sekarang pon kalau pergi memane..mata dah melilau2 dah ke cadar, langsir, and other accessories yang sesuai untuk bilik..survey2 harga and corak semua..nanti bila dah ada idea, grab je terus..

Uit, susah jugak ye..for me lah kan..bilik tidur ni one of the most important things during wedding nanti...pelamin baju semua tu kan that day je..tapi bilik ni, start jadi raja sehari sampailah bila2..lagipon nak jugak lah decorate cantik2 untuk future husband kite kan..

Berbalik kepada idea, i prefer more to simple and just nice..tak crowded sgt lah kire nye...and i have 2 choices either want to make it pastel color, means soft je or make it brown! tapi bila pikir balik...bilik sekarang tak de lah besar, lagipon xtahu lagi either stay sini or akan berpindah ke rumah sendiri or duduk uma mertua (^_^)

Maka, saya akan buat ia soft je bila mata memandang.. =)..akan dilengkapi dengan standing mirror and akan dipenuhi dengan set bilik tidur yang classic! beza betol kan..sekarang orang nak yang modern punye set..i nak yang classic pulak..heheh...

p/s: All pictures below credited to Mr. Google..tq for sharing!

Act this is my first most idea..sebab the color sangat lah sweet..table lamp kiri and kanan katil itu gave me an idea...(ting!)

Lepas tu nampak pulak pic ni..omg! i love it.. i love it..sangat lah simple and tak perlu lah kelambu2 tu semua...makne nye tak perlu kemas2 lepas kenduri..hehe..still ade table lamp di situ...the katil so classic and the langsir make me sooo in love!

Next is white color..also in my mind but mama tak bagi plain sangat..bosan katenye..hehe..but cantik jugak...

And last but not least is brown color! like i mention just now...haaa...not bad jugak..tapi perlu kan bilik besar untuk kaler2 gelap ini..and mirror sangat membantu!

So, what do you think?any other ideas?

Maka, bermula lah pencarian untuk dekorasi bilik tidur pengantin kami..eh tak, saya...belum kami.. =P

Truly : yanaMz~

2 comments:

SFaezah said...

yg 1st cantekk..sesuai utk bilik pengantin ^^

Diya Nuraata said...

Yana.. suka yg pitce no 3 tu..nampak tenang, suci murni gtu..heheh..yg brown tu, lau bilik besar, ok la..tp nmpk mcm gelap ckit..hehehe..juz bg opinion je..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...