Thursday, January 16, 2014

Anak buah pertamaku - Alia Basyirah

Assalammualaikum...

Haihaihai, mak ngah soo happy sebab first of course lah ade seorang suami di sisi pada tanggal 4 Jan 2014, dan pada 9 Jan 2014 lahir pulak princess pertama abang saye..so secara rasmi nya jadi lah mak ngah dan husband ku jadi pak ngah, nanti side my husband pon dijangka bulan 2 ni dapat jugak anak buah sulung...Alhamdulilah...happy..happy... =)

Gambar ni masa melawat dekat Hospital Besar Klang...tak dapat pegang lagi masa ni sebab baby lahir kecik dan tak cukup bulan, jadi kita ambil gambar dari luar tingkap sahaja...my husband takde masa ni, die uruskan hal kahwin side sana..maka, ikot mama dan ayah la masa ni..nenek nya pon tak sabar nak tengok kat hospital jugak...

Haa, ni cerita semalam..amboi2 dah boleh peluk2 eh! hahaa..husband cakap "tag je la abg dalam facebook"...haa, kemain..haha..kalau ada kawan2 perasan, even masa tunang or couple dulu, mana ada gambar kami berdua dalam facebook..semua gambar sorang2...kalau ada pon, gambar beramai-ramai shj..dah kahwin ni, bagi can lah tunjuk gambar manje2 sikit ye..hihi..

*dalam blog memang banyak sebab tak ramai yang tahu blog ni.. ;P

Semalam pergi melawat saudara-mara, bwk husband kenal2 adik-beradik mama..tapi yang dekat2 je lah..yang jauh, tunggu dulu..keluar lepas zohor, 1 rumah je dah lama sebab banyak cerita nak borak..nak hantar parcel lagi..jadi lepas asar jugak lah baru gerak ke Banting tengok baby Alia Basyirah

Kecik je baby..baru 2kg..sangat ringan...hari ni genap seminggu umurnya...semoga membesar dengan sihat ye Alia dan menjadi anak yang solehah untuk kedua ibu bapa..

Ni cerita dekat rumah mak saudara saya..meet Akalil..baby ni merangkap anak buah saya jugak..anak sepupu..putih gebuss budaknye...ada can lah pegang bila mak nye takde..kalau mak nye ada, melekat je dgn mak nye..hehe..

Amacam? ade gaye tak? hehe..inai masih merah di jari ye...nanti nak kena touch up balik...lama lagi lah jadi pengantin baru camni..hihi...

p/s: tak sabarnye nak bulan 2, mood honeymoon is on!

Truly : yanaMz~

1 comment:

S. Faezah said...

comel gamba yg last skali tu..smoga yana cpt2 dpt baby..heheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...