Friday, January 17, 2014

My Reception Day - 050114 (Unofficial)

Assalammualaikum...

Macam biasa, gambar adalah sangat banyak dan semua nya dari kamera yang pelbagai..minta halalkan gambar ye...sebab ada muka sendiri, maka jadi hak milik sendiri..haha..boleh la ye...Disebakan bukan OP punye gambar, kebanyakan nya adalah candid sahaja...memang tak cun bila pengantin kena candid je..tapi layankan je lah...nak tunjuk view majlis saya sebenarnye nih! hihi...happy reading..~

Bila wedding, pemilihan warna tema dan tarikh majlis adalah sangat sangat susah...tapi kepada siapa yang dah memang target nak warna apa, senang lah..macam saya, target nak warna royal blue, but at last bertukar ke champagne..so my advice, kalau dah ada butik pilihan, sila lah pergi butik dulu untuk bincang pilihan warna...first time saya tengok warna dan dress ni, memang saya terus jatuh cinta, bila fitting, bertambah-tambah jatuh cinta..akhirnya warna CHAMPAGNE pilihanku...

My mak andam..kak Asma Aleeya nama nya..boleh search di fb dan juga instagram..she did my nikah, outdoor dan sanding make up..and also pelamin...

My bestie, shera..dan juga pengapitku..last minit kena tukar kaler baju pakai untuk jadi pengapit sebab last minit pengapit laki tak sihat..nasib baik ada kaler match ye...

Okay, nampak terlebih tinggi dan agak matang di situ ye..hehe..my heels 4inch okay..haha..my kaler lipstick memang sungguh berani...

Belum pukul 1ptg lagi pengantin dah disuruh keluar..alhamdulilah, cuaca hari tu sangat baik..pengantin memang jalan cepat, pengapit tertinggal..ahhha...

Haa, pengapit baru nak bukak payung...panas hari tu tapi saya tak rasa panas...maybe sebab kena kipas dan payung oleh shera..hihi..thanks yank!

Rombongan pengantin lelaki dari Klang sudah sampai...pemegang bunga manggar adalah adik bongsu dan cousin nye..nasib baik lah ada sama2 tinggi..

Macam tak sabar je bang...

Saya pon keluar..jatuh cinta dengan gambar berjalan ni...rasa macam pwincess sangat...hihi...

Close up sikit...

Mama dan ayah...

Apa lagi nak cerita ni...

Kami...

Okay, dah boleh jalan...

Pengantin malu2..ehh...

Tengok tu dress by fiyatrend..jadi lah fiyaprincess ye korang hari tuh...

Husband nak cakap je..wife cover cun..eh, ramai woo ambil gambar..saya suka detailing my shawl and veil..

Pasukan kompang sekolah ayah..berbakat betul budak2 nih...

Tengok betapa ramai nye!

Malu2 kucing...

Silat...

Baca doa...

Both of my OP..bekerja keras mereka husband and wife..

Duduk di pelaminan...

(^_^)

Dah kenapaa...haha

Kami lagi..

Gambar dekat pelamin ni banyak..tepek satu je lah ye...happy je pengapit tu..

Abang dan akak ipar...baby dah selamat lahir 4days after wedding..

Okay, makan2..pengapit perempuan taknak duk sama..mak mertua yang teman duduk sama...pengantin senduk sendiri je..pon bolehhh..asalkan dapat makan..haha..lapar gile kot masa nih..

Makan2..~

Our backdrop main table...thanks sweettoothedmalaysia (instagram/fb)

Cantik lah our backdrop..jatuh cinta...kreatif betol cousin ku...

Nak posing dengan air sebenarnye..hihi

Our wedding cake...tak sangka begini cantik cake nye...sponsored by my aunty..thanks a lot! wedding cake table also from sweettoothedmalaysia...

I love the cake soo much! Jangan tanya saya harga cake ni..saya tak tahu..tapi takpe..dekat review nanti saya cerita detail where to get it..

Potong2...

Nak jugak makan cupcake eh..hehe

My parents orang paling busy that day..hehe..thank you mama dan ayah serta orang2 kuat majlis...

Our photobooth also from sweettotthedmalaysia...suka kawan2ku bergambar di sini..

Ada gambar pegang Aniq(anak kaknisa)..hehe,sebuk melayan budak my husband tu...cupcake pon sekejap je licin...

Niena, my cousin merangkap owner sweettoothed malaysia..love her deco, go and find her through fb or ig..

Family pak ngah...

Cendol Kuala Pilah..yummy!

Ayah dan pakcik..

Memang diorang yang conquer tempat nih..haha

Ni dah nak abis majlis dah..tudung dan crown pon dah kedepan..tapi makeup masih lagi maintain..

Selfie..

Pengantin lama bersanding...

Dengan cousin..Anis Nabilah dan Anis Nadiyah

Turn kami posing di photobooth pulak..hehe..

Family husband...

And last is my family! love all~

Nak termuntah tengok gambar yang banyak ye..jangan muntah dulu..banyak lagi yang nak ditunjuk ni..hehe..gambar dengan kawan2 belum up lagi..harap2 nya tak bosan la ye..kalau bosan click je pangkah pown boleyhhhh....

Okaylah, enjoy reading!

Truly : yanaMz~

10 comments:

Rina Ellisa said...

baju & make up awak cantik..

selamat pengantin baru awk =D

S. Faezah said...

cantik baju awakk..yg lain2 pon cantik..perfect wedding :)

-yana mz- said...

Alhamdulilah..thanks Rina Ellis.. ;)
Waiting for you pulak very soon...

-yana mz- said...

Thanks dear faezah..alhamdulilah..tak sabar nak tengok faezah pulak..nnti jemput2 la ye.. :)

Diyana said...

nmpk sedap nye kek tu...
aa skrg nmpk mknn sedap2 je.. huhu

RAA princess-of-sahara said...

jatuh cinta sgt2 dgn warna bju awk..cntik secntik pngntin.hihi..insyaallh my wedding theme nnti.

-yana mz- said...

Diyana...agak sedap jugak..hehe...

-yana mz- said...

Geng champagne color...yeayyy...~ princess of sahara

siti nabilah said...

mana nk cari veil mcm tu??

-yana mz- said...

Hai dear siti nabilah..try tanye butik yang u hire tu..tunjuk pic mane u nak..mane tahu die boleh buatkan... =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...