Wednesday, January 22, 2014

Hari Ahad yang padat dengan aktiviti

Assalammualaikum...

-Riadah, Wedding, Bukit Melawati, Pantai Remis-

Pagi-pagi lagi dah bangun masa dekat rumah mertua..entah macam mane lepas subuh tertidur balik..terjaga balik dah nak dekat pukul 8pagi macam tu...mana tak nye, malam sebelum tu pergi midnite movie..haha..terus pengsan pagi tu...bangun je terus siap-siap sebab pagi tu ada aktiviti dekat Taman Setia Alam..lebih kepada beriadah bersama keluarga..tiap-tiap minggu hari Ahad ada aktiviti..tapi lain-lain lah aktivitinye..and I for sure excited nak explore...get close to his big family..

Mula-mula memang rasa kekok, but my husband always with me..kalau kat dapur pun dia sentiasa ada..my MIL memang teratur sikit, semua barang akan disimpan selepas digunakan...so husband lah jadi guider untuk tunjukkan mana barang2 yang diperlukan..hihi...husband juga boleh ngam dengan my family especially dengan enyel adik bongsu tu..kemainnn...haha...my husband ni kalau tengok tv dengan family, tak kire lah dekat rumah mama or rumah mertua, mesti nak baring kat peha..manja betol! kih2..i love you husband, i love all my both family...~

Family kami sampai lambat, lepas tu punya lah excited nak makan dulu..dah la tikar sendiri tak bawak..haha...so aktiviti pagi tu lebih kepada makan-makan sahaja...

Lepas tu ada la buat refleksologi kaki ni haa...sakit tau..macam mana diorang boleh jalan laju2 eh...susah tuu...sambil makan mamee...

Balik dalam pukul 11 lebey, lepas tu pon tertido balik..ni bukan saya sorang tertidur ye, semua tau! tu dia penangan orang lepas kahwinnn..tido je..hihi...dalam pukul 1ptg terjaga, tu pon sebab panas, nasib baik tak bukak aircond..kalau bukak tu, mahu nye tak bangun2..aktiviti tengahari adalah pergi kenduri...

Kenduri kawan husband, masa dia kerja kat bank...ni kat Tanjung Karang, jauh tau tempat ni..nak pergi Kuala Selangor pon dah rasa jauh even dari Meru, inikan pula ke Tanjung Karang yang nak sampai ke Sabak Bernam tu...Kami nikah hari sama, cuma kenduri dia lambat sikit...kebetulan warna tema dia sama pulak dengan bertandang nnti..hehe, hentam la labu...

Lepas tu cadangnye nak ke Coconut Shake Kuala Selangor, tapi tempat yang husband bgtahu tu renovate, so straight lah kite ke Bukit Melawati, Kuala Selangor..dulu dah pernah pergi sekali..sekarang ni pergi lagi as husband and wife.. =)

Dah beli tiket trem..dewasa RM5, kanak-kanak RM3..ni tiket trem sekali pergi Bukit Melawati dan Ikan Air Tawar...saya tak kisah berjalan dengan berbaju kurung..banyak kali dah berjalan dengan baju kurung..hehe

Yeayy, itu die trem dah sampai..macam budak-budak betul iolls ni..berebut-rebut tempat bagai..haha..naik trem ni syok duduk belakang, baru luas pemandangan...

Dan for sure happy bangat! kih3! me with my handsome husband! (wife kena puji. kalau tak, sape lagi nak puji husband sendiri,,hihi)

View cantik...

Ada orang ambil gambar wedding lagi kat sini..tapi agak segan sebab banyak orang dan monyet yang tengok..hehe

Muzium Sejarah Kuala Selangor..betul2 atas Bukit Melawati nie...

Atas pokok tu sebenarnya banyak monyet..tapi tak nampak pulak...

Ini pun muzium, tapi tak singgah...Bukit Melawati ni memang tempat bersejarah..kalau nak seronok, explore lah dengan berjalan kaki sahaja..sebab kalau naik trem, die akan berhenti dekat 1 tempat sahaja..situ die drop, situ die pick up..

Rumah api...

The view, belakang tu boleh nampak laut...agak panas kalau pergi time panas, dekat atas ni juga ada Balai Cerap Anak Bulan...

Monkey!

Apa mintak makanan kat husband kita ni...pastu pegang-pegang husband kita...cannot!

On the way turun, berderet lah keturunan dia kat tepi jalan tu...

Lepas tu ke Pantai Remis...tengok sunset..romantiknya la hai...sambil makan goreng pisang panas, sambil minum coconut shake, sambil pegang tangan husband..indah nya hidup as a wife...

Pantai Remis...kalau petang-petang di sini sangat meriah..orang main layang-layang, berderet orang jual kerang dan ikan fresh, kedai makan pon ada tepi tu dan for sure makan ikan bakar! Feel free to visit Kuala Selangor guys, u will enjoy it!

Truly : yanaMz~

2 comments:

S. Faezah said...

bestnye lahai life after married..buat kite xsabar..hehehe

-yana mz- said...

hehe..aah faezah, jom la join the club!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...