Saturday, December 11, 2010

Transformasi..


Assalamualaikum w.b.t..

Today xtau nak cite ape, tapi nak jugak cite satu benda ni pasal transformasi..

transformasi = perubahan..

so nk cite pasal perubahan lah..huh!..xkn nak cite pasal transformasi i kan..
i nak cite pasal transformasi
KODAK..
tau tak ape tu kodak? mesti kowang ingat film gulung2 tu kan kalau sebut kodak..aiyaaa...u oll ni pkir luas sket lah..now transformasi..u know..transformasi..haa..xkn lah kodak tu kekal film gulung2 n owg nampk mcm old taste je memanjang..kodak pon da canggih tau..haa, meh i cite sket..

tengok gambo ni dlu..


haa, ni lah kodak gulung2 tu kan..dlm kotak nye..


dan diletakkan dalam kamera ini..

but now..transformasi berlaku..yaa, ini lah die...


Kodak EasyShare M575 14MP Digital Camera..coming soon..(kamera olympus lame dah rosak..= kamera banyak berjasa itu..lgi tua dari kamera kwn2 ku...=( ....)

kamera kodak lama gune film, x boleh delete2,then dah abis kne cuci kat kedai..kalau nk cuci lagi, simpan film tersebut..

but now..

sume gambar adalah digital, kalau gambar x cntek boleh amek lagi..beribu2 pon xpe..then ade pilihan whether pilih mane nak cuci or keep all the picture in laptop as memories forever...best kan transformasi ni?..

negara dah maju..
zaman dah moden..
orang nye pon pandai2

yana mz berpesan pada adik2 : adik2 kne ingat kalau xde lah kamera lame dolu2 tu..xde lah kamera skrg..itu lah transformasi..

aniel haikal amat teruja dengan kamera lama tersebut yg masih simpan sampai skrg..~

ayah..kite share2 ye..x cukup duet lah nak beli..byk comitment laen..hehe
=)

sumber pic : encik google..thanz yaaa!

3 comments:

cik ateen said...

tau xpe! aten ade dslr lama..nk tgk..nnt akan d tnjk..tapi now ngah mngumpul wet n memikirkan camne nk beli camera canob 550d wet tanpa mnggunakan wet pt n wet parents..huhu..

-yana mz- said...

hehe..wet topup ateen yang lame tu kan ade..
owh yaa...continue lagi ke jual topup nex sem??
rodger k..

Ron Fitri said...

owh...ni la camera yg sibuk die cite kan tiap'2 mase tuh ye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...